• Business

    Σ. Θεοδωρόπουλος στο mononews: «Να τελειώνουμε με τις εταιρείες ζόμπι – Υπάρχουν πολλά καλά projects στην Ελλάδα»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Σε συζητήσεις για τα επόμενα βήματά του στον χώρο των τροφίμων

    Σπύρος Θεοδωρόπουλος


    Την άποψη πως υπάρχουν πολλά αξιόλογα projects στην ελληνική αγορά, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, εκφράζει ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, θεωρώντας ανεδαφική την ανησυχία που εκπέμπεται σχετικά με την ικανότητα των επιχειρήσεων να απορροφήσουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια τα επόμενα χρόνια.

    «Πολλές επενδύσεις είναι ώριμες και μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη εξαετία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο γνωστός επιχειρηματίας με την πολυσχιδή δραστηριότητα (Chipita, Νίκας, Larisa Face Cover, κα.). Ο κ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο mononews.gr, αναγνωρίζει πως υπάρχουν δυσκολίες, εκτιμά ωστόσο πως η κατάσταση στην αγορά δεν είναι τόσο τραγική όσο περιγράφεται, ενώ απορρίπτει την απαισιοδοξία για τις αντοχές του επιχειρηματικού κόσμου ενόψει του δύσκολου χειμώνα.

    Τονίζει, μάλιστα, πως, από τον Σεπτέμβριο και έπειτα, τα πράγματα άρχισαν να βελτιώνονται, προσθέτοντας πως τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση παρέχουν ένα ικανοποιητικό πλέγμα προστασίας στις επιχειρήσεις. Υπογραμμίζει, δε, πως ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε ανάλογη στήριξη της οικονομίας όσο το τελευταίο διάστημα και δηλώνει πως «το Κράτος δεν είναι ο πατερούλης που θα λύσει όλα τα προβλήματα των επιχειρήσεων».

    Ιδιαίτερα καυστικός είναι και με όσους ασκούν κριτική στο τραπεζικό σύστημα για την ρευστότητα που διοχετεύει στην αγορά, λέγοντας πως οι τραπεζίτες δεν μπορούν να μοιράσουν χρήματα χωρίς κριτήρια. Οι τράπεζες, επισημαίνει, έχουν αρκετά κεφάλαια τη δεδομένη στιγμή, ωστόσο προσπαθούν να τα αξιοποιήσουν εκεί που πιστεύουν πως θα αποφέρουν καρπούς. Οι υγιείς εταιρείες, συνεχίζει, δεν έχουν κανένα πρόβλημα πρόσβασης στο τραπεζικό σύστημα και χρηματοδοτούνται κανονικά, ενώ εμφανίζεται πεπεισμένος πως «δεν υπάρχει καλή επιχείρηση σήμερα που χρειάστηκε χρήματα και δεν βρήκε από τις τράπεζες».

    Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, υποστηρίζει πως δεν είναι δουλειά του Κράτους και των τραπεζών να κρατούν ανοιχτές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να επιβιώσουν, καθώς έτσι νοθεύεται η αγορά. «Πρέπει να τελειώνουμε με τις εταιρείες ζόμπι. Κάνουν κακό στην οικονομία», σημειώνει, για να συμπληρώσει πως το κενό στην απασχόληση θα καλυφθεί από τις υπόλοιπες εταιρείες. «Πόσα χρήματα και πόσα χρόνια θα βάλουμε σε αυτή την ΛΑΡΚΟ για 1.000 θέσεις εργασίας;», αναρωτιέται.

    Όσον αφορά στη συμβολή των μεγάλων επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Θεοδωρόπουλος αναφέρει πως έχουν «βάλει πλάτη», παρέχοντας ουσιαστική βοήθεια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μέσα από τις δωρεές δεκάδων εκατομμυρίων σε ιατρικό εξοπλισμό, ενώ θεωρεί πως η μεγαλύτερη στήριξη που μπορούν να προσφέρουν αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και τους μισθούς των υπαλλήλων τους ανέπαφους.

    Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει την παρουσία της Chipita στην Τουρκία και πόσο επηρεάζεται από την υποχώρηση της τούρκικης λίρας, υπογραμμίζει πως η εταιρεία του δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα, αντίθετα συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της και σπεύδει να τονίσει πως, παρά την κλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η στάση του τουρκικού λαού απέναντι στους Έλληνες δεν έχει αλλάξει.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ