• Business

  Σωκράτης Κόκκαλης: Τα μυστικά του Deal με την ΚΛΜ και τα 19 εκατ. ευρώ της οικογένειας Λάππα

  WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης της Intralot

  Ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης


  Με δύο εισηγμένες και πάλι θα βρίσκεται ο Σωκράτης Κόκκαλης στο Χρηματιστήριο.

  Η μία θα είναι η Ιντρακόμ Συμμετοχών και η δεύτερη θα είναι η Ιντρακόμ Properties και η Κλουκίνας Λάππας εξυπηρετεί το σχέδιο αυτό στο έπακρο.

  Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, εκτός από το ποσοστό του Λουκά Σπεντζάρη, το 26,1% που απέκτησε χθες η Ιντρακόμ, θα αποκτήσει και τα υπόλοιπα ποσοστά των άλλων βασικών μετόχων.

  Δηλαδή, των κ.κ. Λάππα Ιωάννη που ελέγχει το 31,48%, της Λάππα Βιολέττας που κατέχει το 10,79% και του Smallcap World fund που κατέχει το 5,002%.

  Τα ποσοστά αυτά αθροίζονται στο 75,192% του μετοχικού κεφαλαίου και η απόκτησή τους θα γίνει μέσω δημόσιας πρότασης.

  Αφού ολοκληρωθεί η δημόσια πρόταση, εν συνεχεία θα εισφερθούν τα ακίνητα, τόσο της Ιντρακόμ, όσο και της Κλουκίνας Λάππας, με τη συνολική τους αξία να αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ.

  Σημειωτέον, ότι πριν από τα Χριστούγεννα άλλαξε το καταστατικό της Ιντρακόμ το οποίο επέτρεπε τις επενδύσεις στην αγορά των ακινήτων, ενώ σε νεότερη γενική συνέλευση ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης μίλησε για το ότι στόχος για την Ιντρακόμ είναι η δημιουργία υπεραξιών.

  Η Κλουκίνας Λάππας θα μετονομαστεί σε Ιντρακόμ Properties ΑΕΕΑΠ.

  Για τα Mother Care, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η πλευρά της Ιντρακόμ συζητεί με ξένο  retailer για την πώλησή τους ή την από κοινού περαιτέρω ανάπτυξη.

  Χθες πέρασαν στο Χρηματιστήριο πέντε πακέτα συνολικού όγκου 10,5 εκατομμυρίων τεμαχίων, αξίας 8,9 εκατ. ευρώ, καθιστώντας την εταιρεία συμμετοχών του Σωκράτη Κόκκαλη μέτοχο της Κλουκίνας – Λάππας με 26,1%.

  Πωλητής των μετοχών ήταν ο Λουκάς Σπεντζάρης, η διαμάχη με τον οποίο οδηγήθηκε στα δικαστήρια, καθώς ο ίδιος ζητούσε διαχειριστικό έλεγχο. Τελευταία εξέλιξη ήταν ότι έγινε εν μέρει δεκτή η διεξαγωγή ελέγχου για τη χρήση του 2020.

  Μάλιστα, πηγές στην Ιντρακόμ ότι η διαμάχη αυτή των μετόχων στη Κλουκίνας Λάππας ήταν κάτι που δεν άρεσε στην αγορά με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες του κλάδου να μην κάνουν το τελικό βήμα να διεκδικήσουν τα ακίνητά της.

  Όπως έγραψε χθες το mononews.gr, η Ιντρακομ, φέρεται να υπέγραψε δεσμευτικό μνημόνιο με τους βασικούς μετόχους της ΚΛΜ Ιωάννη Λάππα, Βιολέττα Λάππα, Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Κ.Λ.Μ., για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την εταιρεία ή την θυγατρική της Intracom Properties των παραπάνω μετοχών έναντι 18,7 εκατ. ευρώ.

  Η δημόσια πρόταση θα ακολουθήσει όταν ο αγοραστής εξασφαλίσει τα παραπάνω ποσοστά, πέραν του μεριδίου του Λουκά Σπεντζάρη (από το οποίο υπολείπεται ένα μικρό μέρος μετά τη χθεσινή συναλλαγή, δηλαδή σχεδόν το 1,8%) θα ελέγχει πάνω από το 2/3 των μετοχών και άρα θα ακολουθήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

  Τα ακίνητα

  Στην κατοχή της Κλουκίνας – Λάππας είναι δύο σημαντικά εμπορικά ακίνητα επί της Ερμού, μισθωμένα στην Αdidas και στην Inditex (Zara), το κτίριο γραφείων επί της οδού Παστέρ στους Αμπελόκηπους, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εισηγμένης, καθώς και συγκρότημα κτιρίου γραφείων και αποθηκών 9.000 τ.μ. στον Ταύρο, αλλά και οικοπεδικές εκτάσεις στα Οινόφυτα.

  Επίσης, η Κλουκίνας – Λάππας ελέγχει και τεχνική εταιρεία.

  Αυτό είναι το πρώτο βήμα της Intracom για είσοδο στο real estate, αφού έχει συστήσει την Intracom Properties.

  Σκοπός είναι να διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 200 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχει ακίνητα 66 εκατομμυρίων, κυρίως στην Παιανία.

  «Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει η νέα εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα της βέλτιστης αξιοποίησης των ακινήτων της και όχι μόνο.

  Θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση και άλλων ακινήτων που θα αποκτήσει η Intracom Properties, σε συνεργασία και με άλλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο», είχε τονίσει, ο Δημήτρης Κλώνης, το δεξί χέρι του Σωκράτη Κόκκαλη, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, οπότε επικυρώθηκε η απόσχιση του κλάδου real estate από την εισηγμένη.

   

  Διαβάστε επίσης

  ΚΛΜ: H Intracom θα αγοράσει και το ποσοστό της οικογένειας Λάππα- Ακολουθεί δημόσια πρόταση (Upd)

  Real Consulting: Σε διαρκείς επαφές με εταιρείες για διείσδυση σε νέες αγορές

  Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πάνω από 200 οι ανώνυμοι πληροφοριοδότες για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην αγορά  ΣΧΟΛΙΑ