• Business

    ΚΛΜ: H Intracom θα αγοράσει και το ποσοστό της οικογένειας Λάππα- Ακολουθεί δημόσια πρόταση (Upd)

    Σωκράτης Κόκκαλης (Intracom) - Βιολέττα Λάππα (Κλουκίνας - Λάππας)

    Σωκράτης Κόκκαλης (Intracom) – Βιολέττα Λάππα (Κλουκίνας – Λάππας)


    Την αξιοποίηση ακινήτων αξίας περίπου 40 εκατ. ευρώ έχει στόχο η είσοδος της Intracom στο μετοχικό κεφάλαιο της Κλουκίνας – Λάππας, εισηγμένη γνωστή από το σήμα της Mothercare.

    Πριν από λίγο πέρασαν στο Χρηματιστήριο πέντε πακέτα συνολικού όγκου 10,5 εκατομμυρίων τεμαχίων, αξίας 9,4 εκατ. ευρώ, καθιστώντας την εταιρεία συμμετοχών του Σωκράτη Κόκκαλη μέτοχο της Κλουκίνας – Λάππας με 26,1%.

    Πωλητής των μετοχών ήταν ο Λουκάς Σπεντζάρης, η διαμάχη με τον οποίο οδηγήθηκε στα δικαστήρια, καθώς ο ίδιος ζητούσε διαχειριστικό έλεγχο. Τελευταία εξέλιξη ήταν ότι έγινε εν μέρει δεκτή η διεξαγωγή ελέγχου για τη χρήση του 2020.

    Η Ιντρακομ, παράλληλα, φέρεται να υπέγραψε δεσμευτικό μνημόνιο με τους βασικούς μετόχους της ΚΛΜ Ιωάννη Λάππα, Βιολέττα Λάππα, Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της ΚΛΜ, για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την εταιρεία ή την θυγατρική της Intracom Properties των παραπάνω μετοχών έναντι 18,7 εκατ. ευρώ.

    Εάν ο αγοραστής εξασφαλίσει τα παραπάνω ποσοστά, πέραν του μεριδίου του Λουκά Σπεντζάρη (από το οποίο υπολείπεται ένα μικρό μέρος μετά τη σημερινή συναλλαγή) θα ελέγχει πάνω από το 2/3 των μετοχών και άρα θα ακολουθήσει υποχρεωτική δημόσια πρόταση.

    Στην κατοχή της Κλουκίνας – Λάππας είναι δύο σημαντικά εμπορικά ακίνητα επί της Ερμού, μισθωμένα στην Αdidas και στην Inditex (Zara), το κτίριο γραφείων επί της οδού Παστέρ στους Αμπελόκηπους, όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της εισηγμένης, καθώς και συγκρότημα κτιρίου γραφείων και αποθηκών 9.000 τ.μ. στον Ταύρο, αλλά και οικοπεδικές εκτάσεις στα Οινόφυτα.

    Θυμίζουμε ότι η Κλουκίνας – Λάππας ελέγχει και τεχνική εταιρεία.

    Αυτό είναι το πρώτο βήμα της Intracom για είσοδο στο real estate, αφού έχει συστήσει την Intracom Properties.

    Σκοπός είναι να διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 200 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα έχει ακίνητα 66 εκατομμυρίων, κυρίως στην Παιανία.

    «Ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσει η νέα εταιρεία θα δώσει τη δυνατότητα της βέλτιστης αξιοποίησης των ακινήτων της και όχι μόνο. Θα προχωρήσουμε στην αξιοποίηση και άλλων ακινήτων που θα αποκτήσει η Intracom Properties, σε συνεργασία και με άλλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο», είχε τονίσει, ο Δημήτρης Κλώνης, το δεξί χέρι του Σωκράτη Κόκκαλη, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, οπότε επικυρώθηκε η απόσχιση του κλάδου real estate από την εισηγμένη.

    Η ανακοίνωση της Intracom:

    Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA)  Εταιρεία) ανακοινώνει τη συμφωνία απόκτησης από την Εταιρεία, 11.106.255 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 27,61% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «Κ.Λ.Μ. Α.Ε.» (η Κ.Λ.Μ.), από τον κ. Λουκά Σπεντζάρη, βασικό μέτοχο της ως άνω εταιρείας, έναντι ποσού € 9.995.629,50. Εκ του ως άνω συνολικού αριθμού μετοχών, η Εταιρεία στις 02.02.2023 απέκτησε με προσυμφωνημένη συναλλαγή (πακέτο), 10.500.000 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές, δηλ. ποσοστό 26,10% του κεφαλαίου της ανώνυμης εταιρείας Κ.Λ.Μ. Α.Ε., έναντι ποσού € 9.450.000,00 και οι υπόλοιπες μετοχές (606.255 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχές) θα αποκτηθούν στις 03.02.2023.

    Επίσης, η Εταιρεία ανακοινώνει την υπογραφή στις 02/02/2023, δεσμευτικού μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας με λοιπούς μετόχους της Κ.Λ.Μ., ήτοι τους βασικούς μετόχους της εταιρείας κ. Ιωάννη Λάππα, κες. Βιολέττα Λάππα και Μαίρη Λάππα και την κυπριακή εταιρεία με την επωνυμία «MUTSAFE LIMITED», καθώς και την κα Κλεοπάτρα Λάππα, κατόχους συνολικά, άμεσα και έμμεσα, 18.742.293 Κοινών Ονομαστικών, μετά δικαιώματος ψήφου, μετοχών, δηλ. ποσοστού 46,60% του κεφαλαίου της Κ.Λ.Μ., για τον ορισμό των βασικών όρων απόκτησης από την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM  PROPERTIES” των ως άνω μετοχών τους στην Κ.Λ.Μ., έναντι συνολικού τιμήματος ποσού € 18.742.293.

    Η ολοκλήρωση της ως άνω αγοραπωλησίας και της μεταβίβασης των εν λόγω μετοχών από τους ως άνω πωλητές προς την Εταιρεία ή την, υπό σύσταση, θυγατρική αυτής εταιρεία “INTRACOM PROPERTIES” τελεί υπό συνήθεις όρους και αιρέσεις, εκτιμάται δε ότι θα λάβει χώρα εντός του πρώτου τετραμήνου του 2023.  Το επενδυτικό κοινό θα ενημερώνεται από την Intracom Holdings επί της πορείας της εν λόγω μεταβίβασης.

    Διαβάστε επίσης

    Κλουκίνας-Λάππας: Στα χέρια της Ιντρακόμ του Σωκράτη Κόκκαλη το 26,1% (upd)



    ΣΧΟΛΙΑ