• Business

    Ryanair: Προβλέπει διατήρηση της υψηλής κερδοφορίας – Αύξηση πωλήσεων 57% στο τρίτο τρίμηνο

    • Bloomberg
    Michael O’Leary, επικεφαλής Ryanair

    Michael O’Leary, επικεφαλής Ryanair


    Η Ryanair Holdings εκφράζει την πεποίθηση ότι η κερδοφόρα πορεία της θα διατηρηθεί το επόμενο έτος και μετά, καθώς η ζήτηση για ταξίδια αυξάνεται και καθώς η εταιρεία λειτουργεί αεροσκάφη υψηλής χωρητικότητας, με οικονομία καυσίμου.

    Τα κέρδη μετά από φόρους στο δημοσιονομικό τρίτο τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο ανήλθαν στα 211 εκατ. ευρώ (229 εκατ. δολάρια), έναντι ζημιών 96 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 57% στα 2,31 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη.

    Παράλληλα, επανέλαβε το εύρος των προοπτικών των κερδών για ολόκληρο το έτος από 1,325 δισεκατομμύρια ευρώ έως 1,425 δισεκατομμύρια ευρώ, το οποίο αύξησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

    «Θα εμφανίσουμε κέρδη ρεκόρ το τρέχον οικονομικό έτος και αναμένουμε ότι θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την κερδοφορία μας το επόμενο έτος και μετά», δήλωσε ο Chief Financial Officer, Neil Sorahan σε συνέντευξή του. «Με βάση τα τρέχοντα προφίλ κρατήσεων, πιστεύουμε ότι οι ναύλοι θα αυξηθούν το Πάσχα και το καλοκαίρι».

    Ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών ανακάμπτει από τη χειρότερη ύφεση που βίωσε ποτέ και οι εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair και η EasyJet, επωφελούνται καθώς οι καταναλωτές αναζητούν προσφορές.

    Η Ryanair είπε ότι κερδίζει μερίδιο αγοράς σε μέρη όπως η Ισπανία και η Σκανδιναβία και διαθέτει μεγαλύτερη χωρητικότητα σε αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, χρησιμοποιώντας το στόλο της Boeing Co. 737 Max που μεταφέρει περισσότερους ανθρώπους και καίει λιγότερα καύσιμα.

    Επίσης, προειδοποίησε ότι ορισμένες παραδόσεις του νέου μοντέλου Boeing ενδέχεται να καθυστερήσουν καθώς η αμερικανική κατασκευάστρια συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με την παραγωγή.

    Ο αριθμός των επιβατών θα φθάσει τα 168 εκατομμύρια αυτό το οικονομικό έτος και θα ανέλθει στα 225 εκατομμύρια μέχρι το 2026. Η Ryanair επανέλαβε ότι θα εμφανίσει ζημιά στο τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο, επειδή τα ταξίδια του Πάσχα θα είναι εκτός της περιόδου.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Michael O’Leary δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι η εταιρεία σημείωσε τις καλύτερες πωλήσεις της στα καλοκαιρινά ταξίδια, τα οποία παραμένουν προτεραιότητα για το κοινό και ότι θα επεκτείνει το δίκτυο των δρομολογίων της.

    Η Ryanair θα χρησιμοποιήσει τον ισχυρό ισολογισμό της για να αποπληρώσει το χρέος ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ που λήγει με τα μετρητά της, δήλωσε η CFO.

    Διαβάστε ακόμη:

    EasyJet: Εκτίναξη της μετοχής με μοχλό τις υψηλές προσδοκίες για το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ