• Business

    EasyJet: Εκτίναξη της μετοχής με μοχλό τις υψηλές προσδοκίες για το 2023

    • Bloomberg
    Johan Lundgren, CEO EasyJet

    Johan Lundgren, CEO EasyJet


    Οι μετοχές της EasyJet σημείωσαν την μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Μάρτιο, καθώς ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι οι ισχυρές κρατήσεις συνεχίζονται κατά το δεύτερο τρίμηνο και τους κρίσιμους καλοκαιρινούς μήνες, υπογραμμίζοντας ότι η αεροπορική βιομηχανία επιστρέφει από την πανδημία παρά τις επίμονες ανησυχίες για το κόστος ζωής των καταναλωτών.

    Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους δήλωσε ότι αναμένει να ξεπεράσει τις προσδοκίες της αγοράς στο σύνολο του έτους, με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 126 εκατ. στερλίνες για την περίοδο. Οι απώλειες για το πρώτο εξάμηνο θα είναι επίσης σημαντικά λιγότερες από αυτές που εμφάνισε την ίδια περίοδο πέρυσι, δήλωσε η EasyJet.

    Η μετοχή της EasyJet εκτινάχθηκε μέχρι και 12% μετά την ανακοίνωση των κερδών, οδηγώντας σε άνοδο και τις άλλες αεροπορικές χαμηλού κόστους όπως η Ryanair Holdings και η Wizz Air Holdings.

    «Καθώς εξετάζουμε το δεύτερο τρίμηνο και μετά, βλέπουμε συνεχιζόμενη ισχυρή δυναμική κρατήσεων καθώς οι πελάτες δίνουν προτεραιότητα στις δαπάνες για τις διακοπές τους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren.

    Το πρώτο τρίμηνο, η αεροπορική εταιρεία πέταξε 20,2 εκατομμύρια θέσεις και προέβλεψε ότι ο αριθμός θα φτάσει τα 38 εκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο και θα αυξηθεί στα 56 εκατομμύρια το δεύτερο εξάμηνο του οικονομικού έτους, που διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες προ φόρων 133 εκατομμυρίων στερλίνων το πρώτο τρίμηνο, από έλλειμμα 213 εκατομμυρίων στερλίνων πέρυσι.

    Οι εταιρείες χαμηλού κόστους δήλωσαν ότι εξακολουθούν να βλέπουν ισχυρή ζήτηση, παρά το γεγονός ότι ο ανεξέλεγκτος πληθωρισμός και το αυξανόμενο κόστος ζωής πιέζουν τους δυνητικούς επιβάτες σε όλη την Ευρώπη. Την περασμένη εβδομάδα, η Ryanair δήλωσε ότι η ισχυρή ζήτηση σε όλη την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο την οδήγησε στις καλύτερες πωλήσεις που έχει εμφανίσει ποτέ.

    Η EasyJet είπε ότι η θυγατρική της για κρατήσεις διακοπών έχει επίσης καλύτερες επιδόσεις από ό,τι αναμενόταν, οδηγώντας την εταιρεία να αναβαθμίσει τα σχέδια ανάπτυξης της για το έτος.

    Διαβάστε ακόμη:

    Johnson & Johnson: Προβλέψεις υψηλότερες των προσδοκιών των αναλυτών για τα κέρδη του 2023

    Swatch: Αύξηση κερδών έφερε η φρενίτιδα για το MoonSwatch – Ανακάμπτει η Κίνα



    ΣΧΟΛΙΑ