• Business

    Ryanair: Το ακριβό πετρέλαιο δεν θα επηρεάσει τα καλοκαιρινά ταξίδια

    • Bloomberg
    Michael O'Leary, CEO Ryanair

    Michael O’Leary, CEO Ryanair


    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, δήλωσε ότι η ισχυρή ζήτηση θα τονώσει τα αεροπορικά ταξίδια αυτό το καλοκαίρι, παρά το γεγονός ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου συμπιέζουν τις καταναλωτικές δαπάνες.

    Οι οικογένειες είναι ιδιαίτερα πρόθυμες να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη, παρά τον αντίκτυπο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τις υψηλότερες τιμές του αργού πετρελαίου ή τον ευρύτερο πληθωρισμό στις οικονομίες, ανέφερε ο O’Leary σε συνέντευξή του.

    «Πιστεύουμε ότι οι μήνες αιχμής των καλοκαιρινών ταξιδιών, Ιούλιος, Αύγουστος και Σεπτέμβριος, θα είναι πολύ δυνατοί», δήλωσε ο O’Leary στο Bloomberg Television την Πέμπτη.

    Ωστόσο, μια συνεχής άνοδος των τιμών του πετρελαίου θα μπορούσε να αρχίσει να αμβλύνει τη ζήτηση προς το τέλος του έτους, εξήγησε, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε ανησυχία για τις καταναλωτικές δαπάνες θα ευνοούσε γενικά τις εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Ryanair.

    «Αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν υψηλές, εκεί που πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα γίνουν λίγο τρομακτικά θα είναι τον επόμενο χειμώνα», υποστήριξε. «Θα υπάρχει αυξανόμενη ενεργειακή ζήτηση, οι ευρωπαϊκές οικονομίες θα υπονομευτούν κάπως από τις υψηλότερες τιμές του πετρελαίου ή τις ανησυχίες για τον ενεργειακό εφοδιασμό και μπορεί να εξετάσουμε τον κίνδυνο ύφεσης».

    Η Ryanair έχει καλυφθεί κατά 80% στα 63 δολάρια το βαρέλι για τις ανάγκες της σε αεροπορικά καύσιμα μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, γεγονός που τη βοήθησε να διατηρήσει χαμηλά τις τιμές την ώρα που οι ανταγωνιστές αναγκάζονται να αυξήσουν τους ναύλους λόγω του αυξανόμενου κόστους του αργού.

    Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Δουβλίνο, θα αξιοποιήσει 65 ακόμη αεροπλάνα αυτό το καλοκαίρι μετά την παραλαβή τους από την Boeing, με τα τελευταία 10 να φτάνουν τον Απρίλιο και τον Μάιο, σύμφωνα με τον O’Leary.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair είπε ότι δεν έχουν γίνει συνομιλίες με την Boeing σχετικά με μια επόμενη παραγγελία για 737 Max, αν και υπάρχει προοπτική για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων «αν το επίπεδο τιμολόγησης είναι λογικό».

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Η μυστική συμφωνία της Tesla



    ΣΧΟΛΙΑ