ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Έντονη αναστάτωση επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντείνονται τα σενάρια που θέλουν τη Ryanair να εξετάζει το ενδεχόμενο κλεισίματος της βάσης της στην πόλη από το φθινόπωρο, εξέλιξη που θα σήμαινε σημαντική μείωση πτήσεων και διεθνών συνδέσεων από το αεροδρόμιο Αεροδρόμιο Μακεδονία, προκαλώντας ανησυχία στους τοπικούς φορείς τουρισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη διαδικτυακή σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της αεροπορικής εταιρείας και φορέων της πόλης, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της εταιρείας και να υπάρξει επίσημη ενημέρωση.
Το θέμα τέθηκε επί τάπητος σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου, στελεχών της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και υπηρεσιακών παραγόντων. Στο επίκεντρο βρέθηκε το ενδεχόμενο συρρίκνωσης των αεροπορικών δρομολογίων από και προς την πόλη.
Παράλληλα, υπήρξε άμεση επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Ανδρέας Φιορεντίνος, με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των ενεργειών. Μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου, ορίστηκε για την Τρίτη 5 Μαΐου στις 16:00 τηλεδιάσκεψη με τη διοίκηση της Ryanair, ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.
Επιπλέον, ενημερώθηκε με επιστολή και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αξιολόγηση των δεδομένων και τον καθορισμό κοινής στάσης. Όπως τονίζεται από τον δήμο, βασική προτεραιότητα παραμένει η προάσπιση των συμφερόντων της πόλης.
Την ίδια ώρα, εστάλη σχετικό αίτημα ενημέρωσης προς τη Fraport Greece, που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο, προκειμένου να διευκρινιστεί εάν έχουν μεταβληθεί οι όροι συνεργασίας με τη Ryanair ή αν έχουν κοινοποιηθεί επίσημα οι προθέσεις της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η ιρλανδική αεροπορική αποδίδει τις εξελίξεις σε αυξημένες χρεώσεις στο «Μακεδονία».
Διαβάστε επίσης
Χήτος: Επένδυση €7 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό της μονάδας στη Ζήρεια
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΟΛΠ: Νέος επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών και αναπληρωτής CEO – Η νέα σύνθεση ΔΣ
- Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεπέρασαν τις 800.000 οι αιτήσεις για τα voucher – Ρεκόρ συμμετοχών
- Λίνα Μενδώνη: Στην αρχαία Ολυμπία κοιτάζουμε το μέλλον – Νέα έργα
- Κυρανάκης: 10 δράσεις για προσβάσιμες μεταφορές – Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.