• Business

    Roubini: Το ράλι των αγορών και τα πραγματικά δεδομένα – Ανάκαμψη W αν αργήσει το εμβόλιο

    • NewsRoom

    Nouriel Roubini (Νουριέλ Ρουμπινί)


    Δεν υπάρχει καμμία σχέση μεταξύ των χρηματοπιστωτικών αγορών και των οικονομικών δεδομένων , σχολίασε ο αμερικανός οικονομολόγος Nouriel Roubini, με αφορμή τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά επίπεδα στη Wall Street. 

    Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο κ. Roubini έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αγορές, ενώ εξέφρασε τις αμφιβολίες του για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας. 

    Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, σε περίπτωση που αργήσει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και δεν υπάρξει περαιτέρω δράση δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, η ανάκαμψη θα είναι τύπου W (με κίνδυνο νέας κατάρρευσης δηλαδή) και όχι τύπου V -ούτε καν «U», όπως είπε. 

    Επιπλέον, ο κ. Roubini σημείωσε ότι οι πολιτικές της Ευρώπης για την προστασία των εργαζομένων είναι πολύ πιο ισχυρές σε σύγκριση με των ΗΠΑ -όπου δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι, πεινασμένοι και απολύονται.

    «Το ευρωπαϊκό σύστημα προσφέρει καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα από αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών που είναι απλώς ο καπιταλισμός της Άγριας Δύσης.

    Γι’ αυτό το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε ελάχιστα στη Γερμανία ή ακόμη και στην Ιταλία, ενώ στις ΗΠΑ είχαμε διψήφιο ποσοστό ανεργίας και στην πραγματικότητα ήταν ακόμη χειρότερο, λαμβάνοντας υπόψη την υποαπασχόληση και ούτω καθεξής», είπε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ