• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρά κέρδη για Dow Jones με βοήθεια από την Boeing – Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με σημαντική άνοδο έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αντλούν αισιοδοξία από τα νέα γύρω από τις θεραπείες για τον κορονοϊό.

    H αμερικανική FDA ενέκρινε τη χρήση πλάσματος από πρώην ασθενείς της Covid-19 για τη θεραπεία ατόμων που νοσηλεύονται με  σοβαρά συμπτώματα της νόσου, με τον πρόεδρο Τραμπ να πανηγυρίζει για την εξέλιξη, χωρίς πάντως να λείπει και η κριτική του για τον οργανισμό. Πάντως, ο ΠΟΥ έσπευσε να διατηρήσει αποστάσεις από τα πανηγύρια του Αμερικανού προέδρου, υποστηρίζοντας πως οι μέχρι τώρα αποδείξεις ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική παραμένουν “χαμηλής ποιότητας”. Την ίδια ώρα, δημοσίευμα των Financial Times ανέφερε πως ο Τραμπ ενδέχεται να δώσει εντολή στη FDA να προχωρήσει στην ίδια έκτακτη έγκριση και για το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που αναπτύσσεται από την AstraZeneca.

    Την ίδια ώρα, στήριξη στην αγορά έδωσε και η άνοδος της τιμής του πετρελαίου, έπειτα από την μείωση της παραγωγής στον κόλπο του Μεξικού, ο οποίος πλήττεται από τροπικές καταιγίδες. Το αμερικανικό αργό (WTI) παράδοσης Οκτωβρίου έκλεισε με άνοδο 0,7%  στα 42,62 δολάρια το βαρέλι, δίνοντας στήριξη τόσο στις μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών Exxon Mobil (+2,95%) και Chevron (2,49%), όσο και στον όμιλο παραγωγής χημικών προϊόντων Dow Inc  που έκλεισε στο +5,80%.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 28.308,46 μονάδες με άνοδο 1,35%, με τις  25 από τις 30 μετοχές του να κλείνουν με κέρδη. Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Boeing που έκλεισε στα 178,27 δολάρια με κέρδη 6,43% ενώ ακολούθησε αυτή της Dow. Από τις 5 μετοχές που έκλεισαν με πτώση, τη μεγαλύτερη κατέγραψε η μετοχή της UnitedHealth Group (-1,69%).

    Τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά. Ειδικότερα, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.431,28 μονάδες με άνοδο 1%, ενώ ο  Nasdaq στις 11.379,72 μονάδες με κέρδη 0,60%.

    Η άνοδος στις μετοχές έπληξε το συμβόλαιο του χρυσού. Ειδικότερα το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 0,4% στα 1.939,20 δολάρια η ουγγιά.



    ΣΧΟΛΙΑ