ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ρωσικό κράτος ανέλαβε τον έλεγχο των ενεργητικών στοιχείων του γαλλικού ομίλου Danone και της δανέζικης εταιρείας Carlsberg στη Ρωσία, καθώς και οι δύο επιχειρήσεις είχαν εκφράσει την πρόθεση να αποχωρήσουν από τη ρωσική αγορά μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και το οποίο δημοσιεύτηκε στο επίσημο πόρταλ της κυβέρνησης, το 98,56% των μετοχών της ρωσικής ζυθοποιίας Baltika που ανήκει στην Carlsberg, και δεκάδες χιλιάδες μετοχές της Danone τίθενται «προσωρινά» υπό τον έλεγχο του κράτους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Danone: Πουλά τη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών στη Ρωσία – Πλήγμα έως 1 δισ. ευρώ
Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Το στοίχημα των εξαγωγών με τη made in Greece, Carlsberg
Σάλιβαν: Η Κίνα θα βλάψει τον εαυτό της με τους περιορισμούς στις εξαγωγές γαλλίου και γερμανίου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΡΑΣ: Η καμπάνα 300.000€ σε Hellenic Train και ΟΣΕ για το συμβάν του 2024, ο ΟΣΕ σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» και οι επόμενες κινήσεις της ΗΤ
- 10 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια! Άλλη μια all in κίνηση Γιαννακόπουλου με την «αρπαγή» του Φρανσίσκο για τον Παναθηναϊκό
- Τρεις πυροσβέστες νεκροί. Πόσοι ακόμη για να αλλάξει κάτι;
- Voucher παιδικών σταθμών πάνω από 175.000 αιτήσεις – Λήγει στις 5 Αυγούστου η προθεσμία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.