• Business

    Rolls-Royce: «Απογείωση» κερδών μεταξύ 1,2 και 1,4 δισ. λιρών αναμένεται φέτος

    • Bloomberg
    Chief Executive Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic (Πηγή: rolls-royce.com)

    Chief Executive Rolls-Royce, Tufan Erginbilgic (Πηγή: rolls-royce.com)


    Προς αύξηση των λειτουργικών της κερδών κατά 45% για ολόκληρο το έτος, οδεύσει η Rolls-Royce, καθώς οι λειτουργικές βελτιώσεις, η αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και η ανάκαμψη στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων έφεραν ένα ισχυρότερο από το αναμενόμενο α’ εξάμηνο.

    Οι μετοχές της βρετανικής εταιρείας εκτινάχθηκαν 24%, το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

    Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει τώρα κέρδη φέτος μεταξύ 1,2 δισεκατομμυρίων και 1,4 δισεκατομμυρίων λιρών (1,6-1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων), υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη της, μεταξύ 800 και 1 δισεκατομμυρίων λιρών, αλλά και από των αναλυτών που είχαν προβλέψει κέρδη στα 934 εκατομμύρια λίρες.

    Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Tufan Erginbilgic, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία τον Ιανουάριο, η ανάκαμψη της εταιρείας ξεκίνησε δυναμικά, ενώ η πρόοδος είναι ήδη εμφανής σε όλα τα τμήματα της εταιρείας.

    «Παρά το δύσκολο εξωτερικό περιβάλλον, ιδίως τους περιορισμούς της εφοδιαστικής αλυσίδας, αρχίζουμε να βλέπουμε τον πρώιμο αντίκτυπο του μετασχηματισμού μας σε όλα τα τμήματα μας», σημείωσε σήμερα ο Erginbilgi.

    Η εταιρεία, οι κινητήρες της οποίας τροφοδοτούν τα αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων Airbus A350 και Boeing 787, εξήγησε ότι τα υποκείμενα λειτουργικά κέρδη για τους πρώτους έξι μήνες θα ανέλθουν στο διπλάσιο των προσδοκιών της αγοράς των 328 εκατομμυρίων λιρών.

    Σημειώνεται ότι ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της Rolls-Royce συνδέεται με τις ώρες πτήσης των κινητήρων της, κάτι που την βύθισε σε κρίση όταν τα αεροπλάνα καθηλώθηκαν στα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Ωστόσο, η επανεκκίνηση των πτήσεων και οι αυξημένες αμυντικές δαπάνες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, αύξησαν την μετοχή της κατά 64% φέτος.

    Επισημαίνεται ότι ο όμιλος θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου στις 3 Αυγούστου.

    Διαβάστε επίσης: 

    Mytilineos: Άνοδο EBITDA εξαμήνου 42% και κερδών 51% βλέπει το consensus των αναλυτών

    Aston Martin: Άλμα στις πωλήσεις κατά 23% το β’ τρίμηνο

    Puma: Η κινεζική αγορά αύξησε τα κέρδη στα 115 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ