• Business

    Rolex: Αύξηση των τιμών των μεταχειρισμένων Daytona μετά την κυκλοφορία του νέου μοντέλου

    • Bloomberg
    ROLEX

    Ρολόι Rolex


    Τα μεταχειρισμένα ρολόγια Rolex Daytona ξεπερνούν σε απόδοση το σύνολο της δευτερογενούς αγοράς και μερικά από τα ρολόγια των ανταγωνιστικών brands με τη μεγαλύτερη ζήτηση, σύμφωνα με δείκτη που κυκλοφόρησε την Τρίτη από το Bloomberg και την πλατφόρμα μεταπώλησης Subdial.

    Οι τιμές για το πιο πρόσφατο μοντέλο της Daytona έχουν αυξηθεί κατά 4% από τις 27 Μαρτίου, όταν η Rolex προχώρησε στην κατάργηση του καθώς παρουσίασε μία νέα έκδοση του ρολογιού που έγινε διάσημο από τον ηθοποιό και λάτρη των αγωνιστικών αυτοκινήτων, Paul Newman.

    Αυτό είναι πρώτο σε ζήτηση στο σύνολο της αγοράς, καθώς και τα περιζήτητα ρολόγια από την Patek Philippe και την Audemars Piguet, δείχνει το Bloomberg Subdial Watch Index.

    Ο συγκεκριμένος δείκτης παρακολουθεί τις τιμές των 50 πιο δημοφιλών στις συναλλαγές μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας με βάση την αξία τους σε δολάρια ΗΠΑ, παρέχοντας μια εικόνα για την ζήτηση στη second hand αγορά.

    Rolex Daytona Outperforms After Previous Model Discontinued | Daytona beats Patek Nautilus and AP Royal Oak since Mar. 27
    To Rolex Daytona είναι πρώτο σε επιδόσεις μετά την κατάργηση του προηγούμενου μοντέλου

    Οι τιμές για τα μοντέλα πολυτελών ρολογιών που έχουν καταργηθεί συχνά αυξάνονται σε αξία επειδή αντιπροσωπεύουν μια περιορισμένη πλέον προσφορά προϊόντων.

    Καθώς οι τιμές για το μοντέλο Daytona έχουν αυξηθεί, η αξία του Patek Philippe 5711 Nautilus που καταργήθηκε και είναι ιδιαίτερα περιζήτητο μειώθηκε κατά 2,2% κατά την ίδια περίοδο. Οι τιμές της πιο δημοφιλούς έκδοσης του Audemars Piguet Royal Oak έχουν επίσης μειωθεί περίπου 1,1%.

    Ο συνολικός δείκτης με τα κορυφαία 50 ρολόγια πολυτελείας που σημειώνουν τις περισσότερες συναλλαγές παραμένει αμετάβλητος κατά την ίδια περίοδο.

    Rolex Daytona Beats Bloomberg Subdial Watch Index | Discontinued Daytona returns top overall market since Mar. 27
    Το Rolex Daytona ξεπερνά τον δείκτη Bloomberg Subdial Watch Index

    «Η αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών κερδίζει και πάλι έδαφος με τη Rolex να πρωτοπορεί», δήλωσε η Christy Davis, συνιδρύτρια της Subdial, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας εμπορίας μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας με έδρα το Λονδίνο.

    Οι τιμές για το πιο πρόσφατο Rolex Daytona έχουν εκτοξευθεί μετά την κατάργηση του μοντέλου «με τον αριθμό των τεμαχίων σε κυκλοφορία να είναι πλέον σταθερά περιορισμένος», είπε.

    Bloomberg Subdial Watch Index | Discontinued Rolex beats overall market

    Μετά από μια πρωτοφανή αύξηση της αξίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι τιμές στη δευτερογενή αγορά ρολογιών μειώνονται σταθερά τον τελευταίο χρόνο. Ο Δείκτης Bloomberg Subdial Watch έχει υποχωρήσει περίπου κατά 32% σε 12 μήνες, ενώ η αξία του Daytona έχει υποχωρήσει περίπου 30%.

    Από την αρχή του τρέχοντος έτους, το Daytona έχει υποχωρήσει περίπου 14% ενώ η συνολική αγορά έχει χάσει σχεδόν 19%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Rolex: Το ρολόι του «τρελού επιστήμονα» αποσύρεται και οι μανιώδεις συλλέκτες εκτοξεύουν τη τιμή του

    Rolex: Σε δημοπρασία δύο μοντέλα Daytona του Πολ Νιούμαν



    ΣΧΟΛΙΑ