• Business

    Rolex: Το ρολόι του «τρελού επιστήμονα» αποσύρεται και οι μανιώδεις συλλέκτες εκτοξεύουν τη τιμή του

    To Rolex Milgauss, γνωστό και ως το ρολόι του “τρελού επιστήμονα”


    Πριν λίγες ημέρες η Rolex παρουσίασε τα νέα της ρολόγια, ενθουσιάζοντας τους λάτρεις του ελβετικού brand. Όμως, όπως όλοι οι σωστοί συλλέκτες της κορυφαίας ωρολογοποιίας, δεν τους πέρασε απαρατήρητη και μία  ακόμα λεπτομέρεια. Το μοντέλο, Milgauss, ένα ρολόι που απευθύνεται, όπως το χαρακτηρίζουν οι συλλέκτες στους «τρελούς επιστήμονες, γιατί οι δείκτες του δεν επηρεάζονται από τα μαγνητικά πεδία, εξαφανίστηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Rolex.

    Κι αυτό όπως ήταν φυσικό κίνησε το ενδιαφέρον, με το Insider να αναφέρει ότι οι αναζητήσεις στη Google πήραν φωτιά για το συγκεκριμένο μοντέλο και η τιμή του εκτοξεύτηκε στις πλατφόρμες πολυτελών μεταχειρισμένων ρολογιών.

    H ιστορία του Milgauss

    Το 1953, η Rolex λάνσαρε ένα ειδικό ρολόι που απευθυνόταν σε άτομα με «ιδιαίτερες» δουλειές. Πιλότοι, ναυτικοί, δύτες αλλά και ερασιτέχνες εξερευνητές θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα από τα πιο πολυπόθητα τρόπαια για τον καρπό του χεριού τους, χωρίς να ανησυχούν ότι θα σταματήσει να δουλεύει την ώρα που εργάζονται. Η καινοτομία του Milgauss ήταν ότι δεν επηρεάζεται η λειτουργία του από τα μαγνητικά πεδία.

    Και πράγματι, επιστήμονες του CERN και ερευνητές ευρωπαϊκών οργανισμών που ασχολούνται με την έρευνα έσπευσαν να αγοράσουν το ειδικό μοντέλο.

    Μπορεί να μην ήταν τόσο δημοφιλές όσο η σειρά Daytona, όμως κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας.

    Οι πωλήσεις σε σχέση με άλλα μοντέλα ήταν πολύ χαμηλότερες, όμως κατά καιρούς το Milgauss ξέφυγε από την ειδική κατηγορία του και βρέθηκε στον καρπό ηθοποιών του Χόλυγουντ όπως η Τζένιφερ Άνιστον και ροκ ειδώλων όπως ο τραγουδιστής των Red Hot Chili Peppers, Άντονι Κέιντις.

    «Ήταν πάντα ένα αμφιλεγόμενο ρολόι, από την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε τη δεκαετία του ’50», δήλωσε ο Πολ Αλτιέρι, Διευθύνων Σύμβουλος του κορυφαίου μεταπωλητή Rolex, Bob’s Watches, σε συνέντευξή του στο Insider. «Ήταν ένα ρολόι με μεγάλο καντράν, σε μία εποχή που η μόδα ήθελε τα ρολόγια μικρότερα και πιο κομψά».

    Το 2007 επανασυστήθηκε στους λάτρεις των Rolex με τον σχεδιασμό του να περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό τιρκουάζ καντράν.

    Από τα «αζήτητα» στην εκτόξευση της τιμή του

    Την περίοδο της πανδημίας, η Rolex είδε άνθηση στις πωλήσεις της και οι πλατφόρμες μεταπώλησης μεταχειρισμένων ρολογιών, εκτοξεύτηκαν. Πολλά μοντέλα μεταπωλούνταν σε υψηλότερη τιμή από τη λιανική.

    Το MIlgauss δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Είναι στη τελευταία θέση της ζήτησης των συλλεκτών και στην δευτερογενή αγορά αποτελούσε εξαίρεση, με την τιμή του να είναι χαμηλότερη από αυτή της λιανικής.

    Η Rolex μπορεί να μην έχει πλέον το συγκεκριμένο μοντέλο στην ιστοσελίδα της, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση που να λέει επίσημα ότι αποσύρει το εν λόγω μοντέλο.

    Το μυστήριο γύρω από το Milgauss έχει εκτινάξει τη ζήτηση, με το Insider να αναφέρει ότι σε κάποιες πλατφόρμες μεταχειρισμένων πολυτελών ρολογιών, η τιμή του πλέον ξεπερνάει τα 13.000 δολάρια,  με την αρχική του να είναι 9.300 δολάρια.

    Σύμφωνα με την αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών, δεν είναι σίγουρο αν η τιμή του έχει φτάσει ακόμα στο ανώτατο όριο. Το ενδιαφέρον παραμένει έντονο και οι πλατφόρμες μεταχειρισμένων ρολογιών έχουν ήδη προχωρήσει σε πολλές καταχωρήσεις με τους συλλέκτες να κάνουν ουρά για να αποκτήσουν ένα ακόμα τρόπαιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Rolex: Σε δημοπρασία δύο μοντέλα Daytona του Πολ Νιούμαν



    ΣΧΟΛΙΑ