• Business

    Roberto Tomasi (Autostrade-όμιλος Benetton): Με την ανάκληση άδειας κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε

    • NewsRoom

    ROBERTO TOMASI AUTOSTRADE PER L’ITALIA


    Η Autostrade per l’Italia, της αυτοκινητοβιομηχανίας Atlantia, κινδυνεύει να πτωχεύσει αν η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακαλέσει την άδεια κυκλοφορίας με περιορισμένη αποζημίωση, δήλωσε ο Roberto Tomasi, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας που ανήκει στον όμιλο Benetton, σε ιταλική εφημερίδα το Σάββατο, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να βρεθεί ένας εναλλακτικός συμβιβασμός.

    Η Atlantia έχει δεχτεί σκληρή κριτική μετά από την κατάρρευση μιας γέφυρας από σκυρόδεμα που λειτουργούσε από τη μονάδα της Autostrade, η οποία σκότωσε 43 άτομα, στη Γένοβα, τον Αύγουστο του 2018.

    Ο όμιλος, που ελέγχεται από την οικογένεια Benetton της Ιταλίας, διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δίκτυο διοδίων της χώρας, που εκτείνεται σε 3.000 χιλιόμετρα.

    Η κυβέρνηση της Ρώμης εξετάζει το ενδεχόμενο ανάκλησης της άδειας της Autostrade και πρόσφατα εξέδωσε μέτρα που μειώνουν την αποζημίωση που οφείλεται για την πρόωρη λήξη της σύμβασης, αν ο παραχωρησιούχος παραβιάζει τις υποχρεώσεις του.

    “Με την ανάκληση και τη μειωμένη πληρωμή κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε επειδή έχουμε πιστωτικά υπόλοιπα ύψους 10,5 δισ. ευρώ”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Autostrade Roberto Tomasi σε συνέντευξή του στην Corriere della Sera.

    Αργά την Παρασκευή, ο οργανισμός αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s υποβάθμισε την Ατλάντια για δεύτερη φορά σε ένα μήνα, ωθώντας το χρέος της κάτω από το κατώφλι επενδυτικού βαθμού.



    ΣΧΟΛΙΑ