• Business

    Reds: Πούλησαν τα ποσοστά τους Χρήστος Παναγιωτόπουλος & Διαμαντής Διαμαντίδης – Πόσα εισέπραξαν

    • NewsRoom
    Χ. Χολτερμαν - Χρ. Παναγιωτόπουλος - Δ. Διαμαντίδης

    Χ. Χολτερμαν – Χρ. Παναγιωτόπουλος – Δ. Διαμαντίδης


    Στη Reggeborgh καταλήγουν τα ποσοστά των Χρήστου Παναγιωτόπουλου και του εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη στη Reds, με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να διακρατούν πλέον ποσοστό τουλάχιστον 80%, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό το ποσοστό που απέκτησαν από μικρομετόχους.

    Με βάση ότι η Reggeborgh προσέφερε τιμή ύψους 2,48 ευρώ ανά μετοχή, ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας ακινήτων του Ελλάκτωρα (κάτοχος 11,6% ή 6.709.470 μετοχών, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο του Σεπτεμβρίου) και ο εφοπλιστής (κάτοχος 7,1% ή 4.100.851 μετοχών) έφυγαν από το μετοχικό κεφάλαιο, εισπράττοντας 16,64 εκατ. και 10,17 εκατομμύρια, αντίστοιχα.

    Θυμίζουμε ότι της λήξης της δημόσιας πρότασης είχε προηγηθεί το «θρίλερ» της τιμής, με το διοικητικό συμβούλιο να διατυπώνει την άποψη, βάσει έκθεσης της Euroxx, ότι το τίμημα των 2,48 ευρώ δεν κρίνεται εύλογο και δίκαιο, προσδιορίζοντας την τιμή σε 2,51 έως 2,85 ευρώ.

    Στο ταμπλό και την επόμενη μέρα

    Αν και θεωρείται βέβαιο πως την πρόταση αποδέχτηκαν και μέτοχοι με ποσοστό μικρότερο του 5%, η ακριβής συμμετοχή του μεγαλομετόχου δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα. Παρόλο που η δημόσια πρόταση που έληξε χθες έφερε την πλειοψηφία των μετοχών στα χέρια της Reggeborgh, η ίδια είχε κάνει σαφές μέσω του ενημερωτικού δελτίου ότι δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε squeeze out, ακόμα και στην περίπτωση που το ποσοστό της ξεπεράσει το 90%.

    Συγκεκριμένα, η Reggeborgh αναφέρει πως «δεν θα ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς σχετικά με τις υπόλοιπες μετοχές της Reds, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου. Επιπλέον, ο Προτείνων και τα Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα με τον Προτείνοντα δεν θα επιδιώξουν τη διαγραφή της Εταιρείας από το Χ.Α.».

    Διαβάστε επίσης

    REDS: Πρόεδρος ο Ευθύμιος Μπουλούτας μετά την παραίτηση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ