• Business

    Real Consulting: Ράλι για τη μετοχή – Τα σενάρια και η μετάταξη στην Κύρια Αγορά

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης

    Νίκος Β. Βαρδινογιάννης


    «Πύραυλος» το χαρτί της Real Consulting χθες, με την αγορά να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία του Νίκου Βαρδινογιάννη, ενώ δεν λείπουν τα σενάρια για νέα deals και εξαγορές, που στόχο έχουν την περεταίρω ανάπτυξη της εισηγμένης πληροφορικής.

    Βέβαια, πρωταρχικό μέλημα η μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, ενώ όπως αναφέρει η διοίκηση, αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

    Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά αποτελέσματα που δημοσίευσε την Δευτέρα η Real Consulting αλλά και το γενικότερα θετικό κλίμα που επικρατεί στον κλάδο πληροφορικής, η εισηγμένη έκανε άνοδο χθες 5,71% και έκλεισε 3,89 ευρώ. Μακριά από τα υψηλά 52 εβδομάδων που σημείωσε πριν λίγες ημέρες sta 4,3 ευρώ, δείχνοντας ωστόσο σημάδια ανάκαμψης. Με τη μετοχή από πέρυσι τέτοια εποχή να έχει κάνει άνοδο σχεδόν 97%.

    Αύξηση τζίρου και EBITDA

    Το 2023, η Real Consulting συνέχισε την ανοδική της πορεία στον χώρο της πληροφορικής αναλαμβάνοντας την εκτέλεση σημαντικών έργων σε Ιδιωτικό & Δημόσιο τομέα, αυξάνοντας τη γεωγραφική της παρουσία μέσω εξαγορών και επιτυγχάνοντας οργανική ανάπτυξη μέσω της σημαντικής αύξησης των βασικών χρηματοοικονομικών της μεγεθών.

    Ο Όμιλος Real Consulting πραγματοποίησε τζίρο 30,265 εκατ. ευρώ, 24,422 εκατ. ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, εμφανίζοντας αύξηση 24%. Η κύρια πηγή εσόδων του προέρχεται από τις Υπηρεσίες με έσοδα ύψους 21,812 εκατ. ευρώ, έναντι 18,791 εκατ. ευρώ το 2022 (72,07% και 76,95% των συνολικών πωλήσεων αντίστοιχα).

    Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε 5,032 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 39% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

    Αυτή η αύξηση οφείλεται στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών στον τομέα της εγκατάστασης και λειτουργίας λογισμικών προγραμμάτων ενδοεπιχειρησιακής οργάνωσης (ERP), εξυπηρετώντας ένα διαρκώς διευρυνώμενο πελατολόγιο, το οποίο περιλαμβάνει ισχυρά εγχώρια αλλά και διεθνή brand names, καθώς και λόγω της αποτελεσματικής διαχείρισης όλων των κατηγοριών οργανικών εξόδων σε σχέση με την πραγματοποιθείσα περαιτέρω επέκταση των πωλήσεών της.

    Μέσα στο 2023 ολοκλήρωσε σημαντικά έργα πληροφορικής μεγάλων εταιρειών τo έργo υλοποίησης ολοκληρωμένου συστήματος ενδοεπιχειρησιακής οργάνωσης SAP S/4HANA για τη Motor Oil, τo έργο υλοποίησης της λύσης SAP BW S/4HANA στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το έργο υλοποίησης της λύσης Microsoft D365 Sales στην Οptima Bank κλπ.

    Για το 2024 οι προσδοκίες διαφαίνονται θετικές λόγω του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημοσίου και του επιχειρησιακού μετασχηματισμού των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα, σε συνδυασμό με τη γενικότερη στρατηγική , το επενδυτικό πλάνο , αλλά και τους μακροπρόθεσμους στόχους που έχει θέσει η εταιρεία για την πραγμάτωσή τους.

    Πιο συγκεκριμένα, για τη χρήση του 2024, αναμένεται σε ενοποιημένο επίπεδο αύξηση του κύκλου εργασιών και της οργανικής κερδοφορίας (EBITDA) στα ίδια υψηλά επίπεδα με το 2023. Η μετάταξη της Εταιρείας στην Κύρια Αγορά του ΧΑ αποτελεί στόχο μέσα στο προσεχές διάστημα.

    Διαβάστε επίσης:

    Real Consulting: Στα 30,2 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις το 2023 – Αύξηση 39% στα EBITDA

    Τι συμβαίνει με τις μετοχές των εταιρειών πληροφορικής

    Q&R: Το νέο ράλι και τα εφοπλιστικά κεφάλαια που απογειώνουν τη μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ