• Business

    RB Ellaktor: Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για την απόκτηση του συνόλου της Reds – Στα 2,48 ευρώ/μετοχή το τίμημα

    • NewsRoom
    Χόλτερμαν

    Χένρυ Χόλτερμαν, επικεφαλής Reggeborgh


    Υποχρεωτική Δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους που κατέχουν κοινές κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της REDS Α.Ε. κατέθεσε η RB ELLAKTOR HOLDING BV, 100% θυγατρικής της REGGEBORGH INVEST BV.

    Η τιμή της δημόσιας πρότασης διαμορφώνεται σε 2,48 ευρώ ανά μετοχή και αφορά το σύνολο του ποσοστού που δεν κατέχει η RB Ellaktor, δηλαδή το 39,73% του μετοχικού κεφαλαίου της Reds.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Reds

    “Η RB Ellaktor Holding B.V., στις 6 Μαΐου 2022, ενημέρωσε εγγράφως την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την πρόθεσή της να υποβάλει προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Reds που δεν κατείχε άμεσα ή έμμεσα ή πρόσωπα που ενεργούσαν συντονισμένα με την ίδια.

    Κατά την ίδια ημερομηνία, ο Προτείνων υπέβαλε στην ΕΚ και στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. σχέδιο του πληροφοριακού δελτίου, το οποίο εγκρίθηκε από την ΕΚ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου υπ’ αρ. 956/23.6.2022.

    2. Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της περιόδου αποδοχής της ανωτέρω προαιρετικής δημόσιας πρότασης, στις 27 Ιουλίου 2022, ο Προτείνων ανακοίνωσε ότι, με τον διακανονισμό της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, ο Προτείνων και η Reggeborgh Invest B.V., πρόσωπο που ενεργεί συντονισμένα με τον Προτείνοντα, θα κατέχουν το 46,15% των δικαιωμάτων ψήφου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. Στις 2η Αυγούστου 2022, (η “Ημερομηνία Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης”) ο Προτείνων απέκτησε 54.404.755 μετοχές οι οποίες μαζί με τις 106.275.775 μετοχές που κατείχε η Reggeborgh Invest B.V. αντιστοιχούν στο 46,15% των δικαιωμάτων ψήφου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. Συνεπεία αυτής της απόκτησης, ο Προτείνων και η Reggeborgh Invest B.V. ασκούν ουσιώδη επιρροή στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ.1 (γ) (δδ) του Ν. 3556/2007. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. κατέχει το 55,456% των δικαιωμάτων ψήφου στην εταιρεία με την επωνυμία “REDS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ” και τον διακριτικό τίτλο “REDS Α.Ε.” ,η οποία είναι μια ανώνυμη εταιρεία η οποία έχει συσταθεί με βάση το ελληνικό δίκαιο, έχει την καταστατική της έδρα στον Δήμο Κηφισίας με αριθμό γενικού εμπορικού μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) 000224701000.

    Συνεπεία της ως άνω απόκτησης των μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., ο Προτείνων και η Reggeborgh Invest B.V. απέκτησαν έμμεσα και ελέγχουν το 55,456% των δικαιωμάτων ψήφου της REDS Α.Ε. και αυτή η έμμεση απόκτηση του 55,456% των δικαιωμάτων ψήφου στη REDS A.Ε. (η “Εταιρεία”) ενεργοποίησε την υποχρέωση του Προτείνοντος να υποβάλει υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 1 του Νόμου.

    3. Στις 19 Αυγούστου 2022, (η “Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης”), σε συμμόρφωση με το άρθρο 10 παρ. 1 και το άρθρο 9 παρ. 6 του Νόμου, ο Προτείνων ενημέρωσε εγγράφως την ΕΚ και το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας ότι υποχρεούται να υποβάλει Δημόσια Πρόταση προς όλους τους μετόχους οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της Εταιρείας και υπέβαλε το σχέδιο του Πληροφοριακού Δελτίου, καθώς και την Έκθεση Αποτίμησης που συνετάχθη από την Eurocorp Α.Ε.Π.Ε.Υ., ανεξάρτητο αποτιμητή, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 7 του Νόμου.

    4. Επί του παρόντος, το συνολικό καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας αντιστοιχεί σε εβδομήντα πέντε εκατομμύρια διακόσιες τριάντα εννέα χιλιάδες εξακόσια ενενήντα οκτώ ευρώ και τέσσερα λεπτά (€75.239.698,04) διαιρούμενο σε πενήντα επτά εκατομμύρια τετρακόσιες τριάντα τέσσερις χιλιάδες οκτακόσιες ογδόντα τέσσερις (57.434.884) κοινές ονομαστικές, αποϋλοποιημένες μετοχές με δικαιώματα ψήφου, με ονομαστική αξία ενός ευρώ και τριάντα ενός λεπτών (€1,31) ανά μετοχή, οι οποίες είναι εισηγμένες και τελούν υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών (οι “Μετοχές”).

    5. Ο Προτείνων είναι 100% θυγατρική της Reggeborgh Invest B.V. η οποία είναι μια εταιρεία η οποία έχει συσταθεί νόμιμα σύμφωνα με τους νόμους της Ολλανδίας, με καταστατική έδρα στην Reggesingel 12, Rijssen, 7461 BA, Ολλανδία, με αριθμό εγγραφής στο μητρώο εταιρειών 08088092. Η Reggeborgh Invest B.V. δεν ελέγχεται από κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

    Όλες οι Μετοχές που δεν κατείχε, άμεσα ή έμμεσα, ο Προτείνων και τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον Προτείνοντα, κατά την Ημερομηνία Δημιουργίας Υποχρέωσης Υποβολής Δημόσιας Πρότασης, δηλαδή οι είκοσι δύο εκατομμύρια οκτακόσιες είκοσι χιλιάδες οκτακόσιες είκοσι εννέα (22.820.829) Μετοχές, οι οποίες εκπροσωπούν περίπου 39,73% του πλήρως καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου αυτής, αποτελούν το αντικείμενο της Δημόσιας Πρότασης (“οι Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης”).

    Συνεπώς, ο μέγιστος αριθμός Μετοχών που μπορεί να αποκτήσει ο Προτείνων ανέρχεται σε είκοσι δύο εκατομμύρια οκτακόσιες είκοσι χιλιάδες οκτακόσιες είκοσι εννέα (22.820.829) και επειδή η παρούσα είναι υποχρεωτική δημόσια πρόταση, δεν υπάρχει ελάχιστος αριθμός Μετοχών που πρέπει να προσφερθούν από τους μετόχους της Εταιρείας προκειμένου αυτή να ισχύει. 8. Ο Προτείνων προσφέρει δύο Ευρώ και σαράντα οκτώ λεπτά (€2,48) σε μετρητά για κάθε μια Μετοχή της Δημόσιας Πρότασης που θα προσφερθεί από τους Μετόχους της Εταιρείας κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (“Περίοδος Αποδοχής”).

    Η Τιμή της Δημόσιας Πρότασης ανέρχεται σε δύο Ευρώ και σαράντα οκτώ λεπτά (€2,48) ανά Μετοχή και θεωρείται δίκαιη και εύλογη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 4 του Νόμου”.



    ΣΧΟΛΙΑ