• Business

    Ραγδαίες εξελίξεις στη Forthnet: «Ξηλώθηκε» ο Πάνος Παπαδόπουλος, αλλάζει όλο το Δ.Σ. η ΒC Partners

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Πάνος Παπαδόπουλος


    Έπειτα από σχεδόν 10 χρόνια στο διοικητικό τιμόνι της Forthnet, ο πολυσυζητημένος Πάνος Παπαδόπουλος βλέπει την πόρτα της εξόδου…

    Το «ξήλωμά» του εντάσσεται στις ευρύτερες κινήσεις εκκαθάρισης και αλλαγής σελίδας που επιχειρούνται πλέον με ραγδαίους ρυθμούς από τον νέο ιδιοκτήτη της εταιρείας. Τη United Group, θυγατρική του γιγαντιαίου βρετανικού fund της BC Partners, στην οποία επικεφαλής και μέτοχος, είναι ο Έλληνας Νίκος Σταθόπουλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Πέμπτη ζητήθηκε η παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου της Forthnet, Πάνου Παπαδόπουλου. Του οποίου οι συνολικές (μικτές) αποδοχές στη δεκαετή θητεία του, φτάνουν στα δυσθεώρητα επίπεδα των 4,2 εκατ. ευρώ. Όταν ίδιο αυτό διάστημα οι συσσωρευμένης ζημιές που έχει παρουσιάσει ο όμιλος ανέρχονται στα 550 εκατ. ευρώ…

    Εκτός από τον Πάνο Παπαδόπουλο, ζητήθηκαν και οι παραιτήσεις των υπολοίπων 7 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Forthnet. Σηματοδοτώντας με τον πλέον ευδιάκριτο, όσο και χαρακτηριστικό τρόπο, το τέλος μιας εποχής που στιγματίστηκε από αλυσιδωτές…  «ανορθογραφίες». Ορισμένες από τις οποίες ενδέχεται να διερευνηθούν στο εγγύς μέλλον, αν κριθεί ότι απαιτείται.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Παπαδόπουλος αποδέχτηκε μάλλον στωικά τις εξελίξεις της αποκαθήλωσής του που, επί της ουσίας, ήταν προδιαγεγραμμένες από τη στιγμή που η πολύπαθη εισηγμένη εταιρεία άλλαξε χέρια.

     Από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν περισσότερα, αναφέρεται ότι αυτές τις μέρες γίνεται σειρά συζητήσεων με  πρόσωπα που θα κληθούν να στελεχώσουν το νέο Δ.Σ της Forthnet. Το οποίο και θα μορφοποιηθεί στην Γενική Συνέλευση των μετοχών, η οποία και προγραμματίστηκε να γίνει στις 11 Δεκεμβρίου. Ή στις 17 του ίδιου μήνα, αν δεν υπάρξει απαρτία.

    Νίκος Σταθόπουλος, Επικεφαλής της BC Partners

    Δύο «μνηστήρες» για τη θέση του νέου CEO

    Το όνομα του νέου CEO της εταιρείας δεν έχει κλειδώσει ακόμη, καθώς φαίνεται ότι η τελική επιλογή θα γίνει ανάμεσα σε δύο υποψήφιους. Έλληνες και οι δύο, με θητεία σε εγχώρια επιχείρηση ο ένας και σε εταιρεία του εξωτερικού ο άλλος.

    Εκ των πραγμάτων την οριστική απόφαση θα την λάβει ο Νίκος Σταθόπουλος, που ούτως ή άλλως ήταν ο καταλυτικός παράγοντας στο deal εξαγοράς της Forthnet. Μάλιστα ο ισχυρός παράγοντας της BC Partners, ήταν εκείνος που το καλοκαίρι χρειάστηκε να κάνει προσωπικές επαφές με πολλούς ιδιοκτήτες ποδοσφαιρικών ομάδων, εξασφαλίζοντας τα συμβόλαια των τηλεοπτικών μεταδόσεων από τη συνδρομητική Νova και για τις 14 ΠΑΕ της Super League. Η παρέμβαση Σταθόπουλου ήταν καταλυτική, καθώς αρκετοί από τους σημαίνοντες επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου, είχαν διαρρήξει τις σχέσεις τους με την τότε Διοίκηση της Forthnet.Εκτιμάται ότι το ετήσιο κόστος των συμβολαίων τηλεοπτικής μετάδοσης, θα κινηθεί μαζί με τα προβλεπόμενα bonus στόχων στα επίπεδα των 40 εκατ. ευρώ. Κλιμακούμενα βεβαίως με βάση την εμπορικότητα των ομάδων.

    Σε ότι το «μέτωπο» των μετοχικών συσχετισμών, η επικείμενη υποβολή Δημόσιας Πρότασης για τις μειοψηφίες, έρχεται μετά από την απόκτηση του 84,6% της εταιρείας από τη θυγατρική της  B.C. Partners. Κατά τα φαινόμενα η Δημόσια Πρόταση θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου και σε τιμή συσχετισμένη με τη μεσοσταθμική της μετοχής στο τελευταίο εξάμηνο. Με τον στόχο εξόδου της εταιρείας από το χρηματιστήριο να φαντάζει απολύτως εφικτός.

    Είναι εμφανές ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Forthnet, θα είναι εκείνο που θα σηματοδοτήσει την «επόμενη μέρα» για την εταιρεία. Χαράσσοντας τη νέα πολιτική, στηριζόμενη στην ανάπτυξη τόσο του τηλεπικοινωνιακού κλάδου και της συνδρομητικής τηλεόρασης, όσο και με άλλες, στοχευμένες επιχειρηματικές κινήσεις. Πέραν της απαλλαγής από τα βαριά χρέη, η εταιρεία θα ενισχυθεί κεφαλαιακά, έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη επιχειρηματική εμβέλεια. Είναι ενδεικτικό ότι ο Νίκος Σταθόπουλος, είχε πρόσφατα αναφέρει χαρακτηριστικά: « Η στρατηγική, μέσω της θυγατρικής μας United Group ,προβλέπει τη βελτίωση και ενίσχυση του τηλεοπτικού περιεχομένου, την αύξηση των συνδρομητών, και την υλοποίηση επενδύσεων στην κινητή τηλεφωνία και το διαδίκτυο. Για τη Forthnet, το να διαθέτει έναν επενδυτή όπως η BC Partners, με τη διάθεση και τα κεφάλαια να τη βοηθήσει, σημαίνει ότι μπορεί να οδηγηθεί εκεί που της αξίζει».

    Διαβάστε ακόμα:

    Forthnet: Τι ακολουθεί έπειτα από την απόκτηση του 84,60% από την BC Partners

    Forthnet: Ξεπερνά την καταστατική μειοψηφία η BC Partners – Φουντώνουν τα σενάρια για την επόμενη μέρα

    Γιατί τα αλλάζει όλα ο mr BC Partners, η «ολική» επαναφορά της Eurobank στον ΜΥΤΙΛ, τα 100 εκατ. της Ελλάκτωρ, η «διχογνωμία» Σκυλακάκη-Παπαθανάση και γιατί «πείθει» η Πειραιώς

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ