• Business

    Ραγδαίες αλλαγές στην Oriflame Hellas: Κλείνει αποθήκες και κατάστημα – Η επιστολή στα μέλη


    Σε δραστικές αλλαγές προχωρά η Oriflame στην Ελλάδα. Ο σουηδικός κολοσσός στο χώρο των καλλυντικών αποφάσισε να κλείσει τις αποθήκες και το κατάστημα (concept store) που λειτουργεί στην Αθήνα και να εκτελεί από εδώ και πέρα τις παραγγελίες για την ελληνική αγορά από την κεντρική αποθήκη στην Ευρώπη. Η εταιρεία έχει ενημερώσει ήδη τους χιλιάδες συνεργάτες της στην χώρα μας ενώ τη σχετική είδηση επιβεβαιώνουν στελέχη της στο mononews.gr.

    Η μετάβαση στη νέα δομή αναμένεται να γίνει σταδιακά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Οι αποθήκες στις Αχαρνές Αττικής θα τερματίσουν τη λειτουργία τους την 1η Φεβρουαρίου, το κατάστημα στο Μαρούσι ένα μήνα αργότερα (1η Μαρτίου) ενώ οι παραγγελίες θα εκτελούνται απευθείας από την κεντρική αποθήκη του ομίλου στο Βουκουρέστι από την 1η Απριλίου.

    Παράλληλα, τα κεντρικά γραφεία που σήμερα συστεγάζονται με το κατάστημα στη Λεωφόρο Κηφισίας θα μεταφερθούν σε νέο χώρο κοντά σε σταθμό του ΜΕΤΡΟ, αφού πλέον η εταιρεία δεν θα υφίσταται ως ξεχωριστή οντότητα, αλλά θα λειτουργεί ως παράρτημα της μητρικής, ενώ αναμένεται να αποχωρήσει και περίπου το 30% του προσωπικού.

    Τι λέει η Oriflame Ελλάς

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Oriflame Ελλάς, Κωνσταντίνος Μαρινάκης, μιλώντας στο mononews.gr, υπογραμμίζει πως η αλλαγή του μοντέλου διανομής των προϊόντων της δεν επηρεάζει την παρουσία του σουηδικού ομίλου στην ελληνική αγορά, ο οποίος θα συνεχίσει να εξυπηρετεί κανονικά το ελληνικό κοινό. Εξηγεί πως οι αλλαγές στην Ελλάδα αποτελούν μέρος των ευρύτερων αλλαγών που συντελούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στον όμιλο, με στόχο την καλύτερη και αρτιότερη εξυπηρέτηση συνεργατών και πελατών.

    Ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει πως οι αλλαγές δεν έγιναν για λόγους εξοικονόμησης κόστους ή λόγω χαμηλών επιδόσεων στην Ελλάδα, λέγοντας μάλιστα πως η ανάπτυξη που κατέγραφε η εταιρεία στην χώρα μας ήταν η μεγαλύτερη σε όλη την Κεντρική Ευρώπη. «Αλλάζουμε την δομή της διανομής για να είμαστε τεχνολογικά μπροστά και για να πετύχουμε οικονομίες κλίμακας, ώστε να επενδύσουμε περισσότερα στο μέλλον», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως η εταιρεία αποκτά συγκριτικό πλεονέκτημα με την κίνησή αυτή έναντι του ανταγωνισμού.

    Αναγνωρίζει πάντως πως θα υπάρξουν επιπτώσεις στους χρόνους παράδοσης των προϊόντων, οι οποίοι εκτιμάται πως θα μεγαλώσουν κατά περίπου δυο ημέρες σε σχέση με σήμερα. Κάτι που όμως, όπως λέει, είναι απολύτως αποδεκτό στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Όσον στους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν ο κ. Μαρινάκης, υπογραμμίζει πως θα γίνει με τους καλύτερους δυνατούς όρους και βάση όσων ορίζει η νομοθεσία.

    H Oriflame Ελλάδος ξεκίνησε στις 10 Μαΐου του 1993 και είναι θυγατρική της σουηδικής πολυεθνικής Oriflame Cosmetics. Δραστηριοποιείται στο χώρο της απευθείας πώλησης και έχει πάνω 60.000 μέλη σε όλη την Ελλάδα. Απασχολεί περίπου 42 άτομα προσωπικό ενώ έχει έσοδα μεταξύ 10 εκατ. και 15 εκατ. ευρώ.

    Η επιστολή στα μέλη

    «Αγαπητοί Consultants,

    Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια της Νέας δομής διανομής e-commerce της εταιρείας μας στην Ελλάδα, θα ισχύσουν οι παρακάτω λειτουργικές αλλαγές:

    1. Από 1ης Φεβρουαρίου 2020 το Immediate Service των Αχαρνών – Ιωάννου Θεολόγου 48 – διακόπτει τη λειτουργία του και δεν θα είναι πλέον δυνατή οποιαδήποτε συναλλαγή.
    2. Από 1ης Μαρτίου 2020 το Concept Store του Αμαρουσίου – Λ. Κηφισίας 69 – διακόπτει τη λειτουργία του και δεν θα είναι πλέον δυνατή οποιαδήποτε συναλλαγή.
    3. Από 1ης Απριλίου 2020 όλες οι παραγγελίες θα εκτελούνται απευθείας από την Κεντρική μας Αποθήκη στην Ευρώπη.
    4. Όλες οι παραγγελίες θα παραδίδονται κανονικά στον χώρο σας ή σε οποιοδήποτε σημείο εξυπηρέτησης της ACS ή των ΕΛΤΑ. (link στη λίστα των σημείων ACS & ΕΛΤΑ)
    5. Μπορείτε, όπως πάντα, να κάνετε την παραγγελία σας online στο www.oriflame.gr ή τηλεφωνικά στο 210 3362030.

    Για οποιαδήποτε πιθανή απορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εξυπηρέτηση Πελατών Oriflame, στο [email protected] ή στο 210 68 75 802.

    Με εκτίμηση,

    ORIFLAME ΕΛΛΑΣ»



    ΣΧΟΛΙΑ