• Business

    R Energy: Ο Γιώργος Ρόκας εξαγόρασε το 20% της εταιρείας από την Lamda Development

    • NewsRoom
    Γιώργος Ροκας, Πρόεδρος R-energy

    Γιώργος Ροκας, Πρόεδρος R-energy


    Ποσοστό 20% της R Energy Holding, το οποίο κατείχε η Lamda Development, εξαγόρασε ο Γιώργος Ρόκας.

    Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

    Η R Energy Holding S.A. (“η Εταιρεία”), ανακοινώνει σήμερα ότι η G. Rokas Holdings S.M.S.A. –εταιρεία 100% συμφερόντων του Γεωργίου Μ. Ρόκα, ολοκλήρωσε τη συμφωνία αγοραπωλησίας με την LAMDA ENERGY INVESTMENTS S.M.S.A., – 100% θυγατρικής της LAMDA DEVELOPMENT S.A. (“LAMDA”), που αφορά στην εξαγορά:

    • ποσοστού 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, καθώς και
    • του συνόλου των ομολογιών του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 10 εκατ. ευρώ, αντί συνολικού τιμήματος 21.6 εκατ. ευρώ σε μετρητά.
    Η G. Rokas Holdings S.M.S.A. ξεκίνησε διαδικασία μετατροπής του εν λόγω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου των 10.0 εκατ. ευρώ σε μετοχές, ανεβάζοντας έτσι— με την ολοκλήρωσή της, το συνολικό ποσοστό της στην R Energy1 Holding S.A. πάνω από 70%.

    “Η επαναγορά του μεριδίου της LAMDA αποτελεί μία ισχυρή ‘ψήφο εμπιστοσύνης’ στην εστιασμένη υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και στις δυνατότητες συνεχούς ανάπτυξης της R Energy1 Holding.” δήλωσε ο κ. Γεώργιος Μ. Ρόκας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας. “Έχοντας θεμελιώσει γερές βάσεις, προχωράμε μπροστά, προσηλωμένοι στην εδραίωση της R Energy1 Holding σε ηγετική θέση στην ελληνική βιομηχανία των ΑΠΕ, εξασφαλίζοντας συνεχή, κερδοφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη. Η είσοδος της LAMDA στο μετοχικό κεφάλαιο της R Energy1 Holding αποτέλεσε ορόσημο προς αυτή την κατεύθυνση. Τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην εταιρεία μας.”

    Διαβάστε επίσης

    Μερίσματα ύψους 70 δισ. ευρώ θα δώσουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες

    Το Giant Heart της Novibet υποστηρίζει το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο

    ΕΡΓΟΣΕ: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του συστήματος ETCS στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας



    ΣΧΟΛΙΑ