• Business

    Πτώση για τη μετοχή της Tesla μετά τη δημοσκόπηση του Elon Musk στο twitter

    • NewsRoom
    Elon Musk

    Elon Musk


    Πτώση περίπου 9% σημείωσε η μετοχή της Tesla στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατά την έναρξη των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την πώληση περίπου του 10% των μετοχών που κατέχει ο CEO και ιδρυτής της εταιρείας, Elon Musk, μετά από σχετική δημοσκόπησή του στο Twitter.

    Ο Μusk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι θα πουλήσει το 10% των μετοχών του εάν οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εγκρίνουν την πρόταση.

    Η δημοσκόπηση έλαβε σχεδόν 2 εκατομμύρια απαντήσεις σε επτά ώρες μετά τη δημοσίευσή της, με το 57,9% των ερωτηθέντων να εγκρίνει την πρόταση για πώληση των μετοχών του Musk.

    Σύμφωνα με το reuters, η μετοχή της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων υποχωρούσε νωρίτερα κατά 7,9%, στα 980 ευρώ στη Φρανκφούρτη.

    Στο μεταξύ, οι μετοχές της Tesla που έχουν εισαχθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καταγράφουν κέρδη 73,2% από τις αρχές του έτους, έναντι αύξηση 23,9% του δείκτη Nasdaq Composite.

    «Ήμουν προετοιμασμένος να αποδεχτώ οποιοδήποτε αποτέλεσμα», είπε ο Μusk μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Οι συμμετέχοντες στην αγορά περίμεναν ότι οι κερδοσκόποι θα προσπαθούσαν να προλάβουν τις πωλήσεις του.

    Στις 30 Ιουνίου, η συμμετοχή του δισεκατομμυριούχου στην Tesla ανήλθε σε περίπου 170,5 εκατομμύρια μετοχές και η πώληση του 10% αντιστοιχεί σε σχεδόν 21 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters.

    Η δημοσκόπηση του Μusk πραγματοποιήθηκε μετά από την πρόταση των Δημοκρατικών της Γερουσίας των ΗΠΑ να φορολογήσουν τις μετοχές δισεκατομμυριούχων και άλλα εμπορεύσιμα περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της ατζέντας κοινωνικών δαπανών του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ