• Business

    Προβλήματα για τον CEO της Barclays: Υπό έρευνα για τις συνδέσεις του με τον Jeffrey Epstein

    • NewsRoom
    O πρώην CEO της Barclays, Jes Staley

    O πρώην CEO της Barclays, Jes Staley


    Προβλήματα για τον CEO της Barclays, Jes Staley, ο οποίος διερευνάται για τις συνδέσεις του με τον Jeffrey Epstein, τον Αμερικανό χρηματιστή που καταδικάστηκε για σεξουαλικά εγκλήματα και αυτοκτόνησε το 2019 στο κελί του.

    Αναφορές των μέσων ενημέρωσης τους τελευταίους έξι μήνες κάνουν λόγο για ύποπτους δεσμούς μεταξύ του Jes Staley και του Epstein. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Barclays, ο Staley είχε αναπτύξει μια «επαγγελματική σχέση» με τον Epstein κάποια στιγμή στην καριέρα του, αλλά δεν είχαν καμία επαφή από τότε που ο Staley ανέλαβε CEO της Barclays Group τον Δεκέμβριο του 2015.

    Στην ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η Barclays αναφέρει ότι η σχέση μεταξύ Staley και Epstein αποτελεί αντικείμενο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από την ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Η Barclays διεξήγαγε επίσης τη δική της έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Staley «ήταν αρκετά διαφανής με την εταιρεία όσον αφορά τη φύση και την έκταση της σχέσης του με τον κ. Epstein».

    Ως αποτέλεσμα, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε να προτείνει την επανεκλογή του Staley ως διευθύνοντα συμβούλου της τράπεζας – με την ψηφοφορία που θα γίνει τον Μάιο στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας.

    Ο Staley  άρχισε να εργάζεται στη Barclays τον Δεκέμβριο του 2015. Πριν από αυτό δούλευε για την JPMorgan για περισσότερα από 30 χρόνια και για λίγο στο BlueMountain Capital.

    Οι New York Times ανέφεραν τον Ιούλιο ότι ο Epstein είχε διοχετεύσει δεκάδες πλούσιους πελάτες στο Staley που ίσως τον βοήθησαν να πάρει την καριέρα του στο επόμενο επίπεδο.

    Ο Epstein, ο οποίος είχε σημαντικές συνδέσεις στην Wall Street και διάσημους γνωστούς, όπως ο πρίγκιπας Άντριου του Ηνωμένου Βασιλείου, κατηγορήθηκε για το σεξουαλικό εμπόριο εφήβων κοριτσιών τον Ιούλιο.



    ΣΧΟΛΙΑ