• Business

    Πρώτη η Κίνα στα δικαιώματα νέων τεχνολογιών και ευρεσιτεχνιών

    • NewsRoom


    Οι δαπάνες της Κίνας για έρευνα και τεχνολογία (R&D) εκτιμάται ότι ανήλθαν σε 1,76 τρισ. γιουάν (περίπου 279 δισ. δολάρια) το 2017, αυξημένες κατά 70,9% από το 2012, δήλωσε ο υπουργός Επιστημών και Τεχνολογίας Γουάν Γκανγκ.

    Με βάση τρέχοντες υπολογισμούς, περίπου το 77% των δαπανών αυτών έγιναν από επιχειρήσεις, πρόσθεσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

    Η Κίνα ήταν δεύτερη όσον αφορά τον αριθμό διεθνών επιστημονικών άρθρων και αναφορών και προηγείται των άλλων χωρών στον αριθμό των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας και των δικαιωμάτων εφαρμογών ευρεσιτεχνιών, σημείωσε ο υπουργός. Κατατάχθηκε πέρυσι 17η στον δείκτη εθνικής καινοτομίας της κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνολογίας για την Ανάπτυξη από 20η που ήταν το 2012.

    Η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας, που βασίζεται στην καινοτομία, βελτίωσε πολύ τις συνθήκες ζωής των πολιτών της τα περασμένα χρόνια, με περισσότερο από το 60% του παγκόσμιου σιδηροδρομικού δικτύου υψηλής ταχύτητας να αντιστοιχεί στην Κίνα, σημείωσε ο υπουργός.

    Η Κίνα έχει στόχο την αύξηση της κατά κεφαλή δαπάνης για έρευνα και ανάπτυξη στα 500.000 γιουάν έως το 2020 από 370.000 γιουάν το 2014, σύμφωνα με το 13ο πενταετές πρόγραμμα (2016-2020) για την ανάπτυξη των εθνικών επιστημών και του τεχνολογικού ταλέντου.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτές είναι οι πόλεις με τις περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες για διεθνή καριέρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σούπερ μάρκετ: Αύξηση των online αγορών-Ποιοι καταναλωτές τις προτιμούν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τίτλοι τέλους: Πτωχεύει η πάλαι ποτέ πανίσχυρη Weinstein Company



    ΣΧΟΛΙΑ