• Business

    Προσφορές από Cosmote, Vodafone, Wind, Intracom και IBM για το WiFi4GR

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Πέντε εταιρείες, οι Cosmote, Vodafone, Wind, Intracom και IBM κατέθεσαν χθες προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο», συνολικού προϋπολογισμού με την προαίρεση, 18,425 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ (14,858 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ).

    Το έργο θα εκτελεστεί με τη Σύναψη Συμφωνιών Πλαίσιο με 3 φορείς και στη συνέχεια θα συναφθούν πολλαπλές εκτελεστικές συμβάσεις.

    Η υλοποίηση του WiFi4GR θα δώσει τη δυνατότητα δωρεάν ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο μέσω WiFiHotspots σε υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους. Θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση 5.600 access points, τα οποία θα κατανεμηθούν σε περίπου 2.500 περιοχές ασύρματης – WiFi πρόσβασης, σε όλη την επικράτεια.

    Τα σημεία εγκατάστασης των ασύρματων σημείων ευρυζωνικής πρόσβασης θα υποδειχθούν από τους Δήμους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αναθέτουσας Αρχής και ενδεικτικά θα είναι: Χώροι συνάθροισης κοινού, αναμονής- μετακίνησης, εκδηλώσεων, σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Ο στόχος είναι η κατανομή σε όσο δυνατόν ευρύτερη γεωγραφική έκταση.

    Φορέας χρηματοδότησης είναι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που θα χρησιμοποιήσει για το εν λόγω έργο πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

    Διαβάστε επίσης

    Το πρώτο 5G Campus Network στην Ελλάδα από την COSMOTE για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών



    ΣΧΟΛΙΑ