• Business

    Probunkers: Η νέα εταιρεία του bunkering για τα πλοία LNG

    Οι δημιουργοί της Probunkers. Από αριστερά ο κ. Κώστας Χασσιώτης εκτελεστικό μέλος της εταιρείας, ο πρόεδρος της Probunkers κ. Πάνος Γιαννούλης και ο CEO κ. Αλέξανδρος Προκοπάκης


    Ένα νέο, φιλόδοξο και συναρπαστικό project, με αντικείμενο τον ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμο LNG, παρουσιάστηκε  στα Ποσειδώνια.
    Πρόκειται για την probunkers, ένα καινοτόμο εγχείρημα παγκόσμιας κλίμακας, με κεφάλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, που προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία επένδυσης σε δύο δυναμικούς και καταξιωμένους τομείς: τη Ναυτιλία και την Ενέργεια.
    O στόχος της είναι να σχεδιάσει, να ναυπηγήσει και να διαχειρίζεται ένα στόλο από μοντέρνα και φιλικά προς το περιβάλλον σκάφη για ανεφοδιασμό πλοίων με καύσιμο LNG, που θα καλύψει τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ενεργειακές ανάγκες της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.
    Το project περιλαμβάνει Σχεδιασμό, Χρηματοδότηση, Εφαρμογή, Λειτουργία και Πωλήσεις. H probunkers θα έχει ρόλο σε τρία επίπεδα: ως Φυσικός Προμηθευτής, ως Έμπορος LNG και ως Ιδιοκτήτης και Διαχειριστής πλοίων ανεφοδιασμού.

    Αυτή η «τριπλή στόχευση» και η πολυεπίπεδη ανάπτυξη του επιχειρηματικού μοντέλου δημιουργεί αυξημένες ανάγκες επενδύσεων, εμπορικής και λειτουργικής διαχείρισης, αγοράς και πώλησης LNG, logistics αλλά και μάρκετινγκ» επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της probunkers, Αλέξανδρος Προκοπάκης. Στηνπαρουσίαση έδωσαν το παρών και τα δύο ακόμη μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Κώστας Χασσιώτης και ο Πάνος Γιαννούλης.
    «Εκτιμώ ότι το 2018 θα είναι έτος-ορόσημο για την επέκταση του LNG ως βασικού καυσίμου στη ναυτιλία. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την probunkers σε επενδυτική ευκαιρία παγκόσμιας κλάσης και να υλοποιήσουμε το όραμά μας να δημιουργήσουμε ένα αξιόπιστο παγκόσμιο δίκτυο εφοδιασμού της ναυτιλίας με καύσιμο LNG», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Προκοπάκης.

    Η probunkers στοχεύει να συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη των υποδομών εφοδιασμού της ναυτιλίας με LNG, παρέχοντας υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας υπηρεσίες ανεφοδιασμού και επιδιώκοντας να είναι ανάμεσα στους πρωτοπόρους υποστηρικτές της βιώσιμης ανάπτυξης και της πράσινης ενέργειας στη ναυτιλία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πορεία προς τα καθαρά καύσιμα χαράσσει η παγκόσμια ναυτιλία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επτά κορυφαίοι εφοπλιστές μιλούν για την αγορά, τις επενδύσεις και τα ναύλα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποσειδώνια: Ιστορική αναδρομή στην σημαντικότερη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση



    ΣΧΟΛΙΑ