• Business

    Prem Watsa: Βλέπει ανάπτυξη 7-8% στην Ελλάδα το 2022- Τυχερή η χώρα που έχει αυτον τον πρωθυπουργό


    Μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα, στο 7-8% για το 2022 βλέπει ο επενδυτής Prem Watsa, όπως είπε κατά τη συνομιλία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μάρκο Βερέμη, στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΣΕΒ με τίτλο: «Reinventing Greece through Investments in Innovation» («Επανεφεύρεση της Ελλάδας μέσω Επενδύσεων στην Καινοτομία») που διοργανώνουν ο ΣΕΒ και οι Innovative Greeks.

    Ο κ.Watsa σημείωσε ότι καθώς η Ελλάδα ξεκινάει από χαμηλά, η εκτίμηση για ανάπτυξη 5% το 2022 μπορεί να ξεπεραστεί και όπως είπε δε θα εντυπωσιαζόταν αν η ανάπτυξη έφτανε το 7-8%. Γιατί, όπως είπε υπάρχει μομέντουμ και όσο η οικονομία αναπτύσσεται μπορούν να έρθουν ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης.

    Τυχερή χώρα η Ελλάδα, σημείωσε ο κ. Watsa, που προσέλκυσε έναν πρωθυπουργό σαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων ο κ. Watsa σημείωσε ότι αν μια χώρα δεν είναι φιλική στο επιχειρείν, δεν μπορούν να έρθουν ξένοι επενδυτές. Και τόνισε ότι είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα εξαιτίας της κυβέρνησής της, λέγοντας ότι είναι οπαδός της Ελλάδας και πιστεύει ότι η ευκαιρίες είναι εδώ.

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχουμε βάλει τη χώρα σε μια νέα τροχιά

    Από την πλευρά του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι στόχος του είναι οι αλλαγές που γίνονται σήμερα, να βάλουν τη χώρα σε μια νέα και μόνιμη τροχιά ανάπτυξης και να μην είναι περιστασιακές.

    Σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης: “Έχουμε βάλει τη χώρα σε μια νέα τροχιά για τις επόμενες γενιές. Δε θέλουμε οι αλλαγές που κάνουμε να είναι περιστασιακές αλλά να θέσουν τις βάσεις για ένα εντελώς νέο μοντέλο ανάπτυξης, μια αλλαγή παραδείγματος στον τρόπο που λειτουργεί η χώρα. Να έχουμε ένα πραγματικό ψηφιακό μετασχηματισμό, πράσινη μετάβαση, μια καινοτόμο χώρα που στηρίζει την επιχειρηματικότητα και είναι πρωταθλητής στην ψηφιακή οικονομία..

    Επίσης, τόνισε: “Έχουμε διαμορφώσει μια ισχυρή ομάδα, έχουμε κινητοποιήσει δημιουργικές δυνάμεις και συμβαίνουν σημαντικές αλλαγές και από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω. Είμαστε καταλύτες και δουλειά μας είναι να απελευθερώσουμε τις θετικές δυνάμεις της χώρας, που πάντα ξέρμαε ότι υπάρχουν στη χώρα αλλά τόσο καιρό αναπτύσσονταν στο εξωτερικό. Σήμερα για πρώτη φορά αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ότι μπορούν να έρθουν και να αναπτυχθούν και στην Ελλάδα”, σημείωσε.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ