• Business

    H Εθνική πούλησε τον Αστέρα Βουλιαγμένης στην Apollo Investment

    Αστήρ Astir

    Υπογραφή συμφωνίας για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Αστέρας Βουλιαγμένης” στην Apollo Investment Holdco


    Έπεσαν οι τελικές υπογραφές για την πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος “Αστέρας Βουλιαγμένης” στην Apollo Investment Holdco ωστόσο το μέλλον των 1.000 και πλέον εργαζομένων στο ξενοδοχείο παραμένει άγνωστο καθώς δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση για το “τι μέλλει γενέσθαι” ενώ την ίδια στιγμή οι υπάλληλοι έχουν αποφασίσει, από χθες, απεργιακές κινητοποιήσεις.

    Ειδικότερα, η ανακοίνωση της εταιρίας έχει ως εξής:

    “Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η πώληση του 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», με την υπογραφή της σχετικής συναλλαγής από τις διοικήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, της Εθνικής Τράπεζας και της Apollo Investment Holdco.

    Η Apollo Investment Holdco κατέβαλε συνολικά 393.152.844 ευρώ, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εισηγμένης εταιρείας.

    Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας σημαντικής συμφωνίας για τον ελληνικό τουρισμό και τον Αστέρα, ο οποίος αναμένεται να αναπτυχθεί σημαντικά υπό τον νέο μέτοχο.

    Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας δήλωσε σχετικά: “Το τελικό θετικό αποτέλεσμα για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης εκτός από μία σημαντική επενδυτική συμφωνία είναι και ένα δείγμα εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας όλων των φορέων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας”.

    Χθες, το mononews.gr έγραφε ότι “οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο “Αστέρας Βουλιαγμένης” είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους αφού, μέχρι και σήμερα, άφαντος παραμένει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ.Πολυχρόνης Γριβέας αποφεύγοντας να δώσει σαφείς απαντήσεις για το εργασιακό μέλλον των υπαλλήλων. Έτσι, σε σημερινή τους συνεδρίαση ο Σύλλογος Υπαλλήλων της εταιρίας “ΑΞΕ Αστήρ Παλάς” αποφάσισε, σε πρώτη φάση, την πραγματοποίηση 3ώρης στάσης εργασίας την προσεχή Τετάρτη 2 Νοεμβρίου από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους εάν δεν υπάρξουν ρητές απαντήσεις και δεσμεύσεις από την διοίκηση της εταιρίας.

    Πάντως, από τις αρχές του μηνός Οκτωβρίου αλλά και μέχρι σήμερα, ο κ.Γριβέας παίζει “κρυφτούλι”, τόσο με τους δημοσιογράφους όσο και με τους εργαζόμενους, προκειμένου να μην δώσει σαφής απαντήσεις για το μέλλον τους μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα, καθώς όπως είναι γνωστό, ο “Αστέρας Βουλιαγμένης” είναι η πρώτη φορά που θα αναστείλει τη λειτουργία του μια ολόκληρη χειμερινή περίοδο και οι περίπου 1.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πάει πίσω ο ανασχηματισμός – Aλλάζει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεοπτικές άδειες: Μόνος κερδισμένος ο Καλογρίτσας!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλος διαγωνισμός του mononews. Δίνουμε 5 δωροεπιταγές από τα Attica αξίας 1.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ