• Business

    Πώς η Vodafone απειλεί την Deutsche Telekom μέσα στην ίδια την έδρα της

    • NewsRoom


    Σε συζητήσεις με την Liberty Global βρίσκεται η Vodafone Group, καθώς οι δύο εταιρείες προσπαθούν να ανασχεδιάσουν τις σφαίρες επιρροής τους στην Ευρώπη. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, η Vodafone δεν έχει αναφερθεί, μέχρι στιγμής, σε συγκεκριμένες αγορές, αλλά είπε ότι οι συζητήσεις αφορούν την πιθανότητα εξαγοράς παγίων σε αγορές της ηπειρωτικής Ευρώπης όπου υπάρχουν αλληλεπικαλύψεις και όχι στη Βρετανία. Στην αγορά της ηπειρωτικής Ευρώπης, οι δραστηριότητες των δύο εταιρειών αλληλεπικαλύπτονται στη Γερμανία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, ενώ λειτουργούν από κοινού στην Ολλανδία.

    Οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουν σε deal, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Vodafone.

    Υπό τον CEO Vittorio Colao, ο Όμιλος Vodafone έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις σε ό,τι αφορά τα δικτυακές της υποδομές, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλότερες ταχύτητες στο internet και στο «κατέβασμα» δεδομένων, καθώς η χρήση data αυξάνεται.

    Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι αν οι δύο εταιρείες καταλήξουν τελικά σε συμφωνία, το deal θα έχει σημαντικές συνέπειες για την Deutsche Telekom, η οποία επίσης επεκτείνεται μέσω εξαγορών και έχει ανταγωνιστική παρουσία σε όλες τις αγορές που βρίσκονται στο στόχαστρο της Vodafone. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο, η Liberty Global συμφώνησε να πουλήσει στην Deutsche Telekom τις δραστηριότητές της στην Αυστρία έναντι 1,9 δισ. ευρώ.

    H Vodafone ελέγχει ήδη το 30% περίπου της γερμανικής αγοράς στην κινητή τηλεφωνία και το 20% στη σταθερή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χ. Μπρουμίδης (Vodafone): Κέρδισε το στοίχημα και ετοιμάζεται για το επόμενο



    ΣΧΟΛΙΑ