• Business

    Πώς η μεγάλη συμφωνία του Ανδρεάδη (ΣΑΝΗ) με την IKOS άλλαξε τα δεδομένα στον τουρισμό

    ανδρέας ανδρεάδης

    Ανδρέας Ανδρεάδης, επιχειρηματίας Ομίλου Σάνη


    Τη σφραγίδα της στον ελληνικό τουρισμό φιλοδοξεί να αφήσει φέτος και τα επόμενα χρόνια η Ikos Resorts, το brand που προέκυψε από το μεγάλο deal του ξενοδοχειακού ομίλου Σάνη (συμφερόντων των αδελφών Ανδρεάδη) και του επενδυτικού fund Oaktree Capital Management, και σχεδιάζει σημαντικές επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα στο μέλλον, ενώ ήδη έχει προχωρήσει σε δυναμικές κινήσεις που αν μη τι άλλο προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον.

    Έτσι, στο πλαίσιο του πενταετούς επενδυτικού προγράμματος του ομίλου Σάνη-Ikos, ήδη έχουν αναβαθμιστεί και επεκταθεί οι εγκαταστάσεις του Ikos Oceania στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, ενώ ανακαινίστηκε πλήρως και λειτουργεί το Ikos Olivia (πρώην Gerakina Beach). Και τα καλύτερα έρχονται, καθώς τον Απρίλιο ολοκληρώνεται η ανακαίνιση της μονάδας Sani Club στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, προϋπολογισμού άνω των 13 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο ανακαίνισης του Sani Dunes, με δυναμικότητα 136 δωματίων και σουιτών. Επιπλέον, εντός του 2017 θα προχωρήσει η ανακαίνιση του Ikos Oceania, δυναμικότητας 300 δωματίων.

    Όμως τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου δεν περιορίζονται στο φετινό έτος: ήδη προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2018 η λειτουργία του πεντάστερου Ikos Dassia στην Κέρκυρα, ενώ το 2019 θα επαναλειτουργήσει το Ikos Kefalos. Η επένδυση του ομίλου στις δύο αυτές ξενοδοχειακές μονάδες κοστολογείται στα 100 εκατομμύρια ευρώ περίπου, ενώ θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

    Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τους επιτελείς του ομίλου να αναζητούν και άλλες ξενοδοχειακές μονάδες που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιό του, σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας και στη λογική του “ultra all inclusive”, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη θέση του στην ελληνική αγορά, η οποία τα τελευταία χρόνια κινείται ανοδικά, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες που έχουν τη διάθεση, τα κεφάλαια και την τεχνογνωσία για να τις εκμεταλλευτούν. Και φυσικά οι κινήσεις αυτές του ομίλου δημιουργούν νέα δεδομένα στον τομέα του τουρισμού, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη για τους ανταγωνιστές…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Damian Cope: Επένδυση «μαμούθ» του ΟΠΑΠ φέρνει νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στον “πάγο” η πώληση του Ελ. Βενιζέλος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Αγγελόπουλος: Στη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση (υπό τον Γ. Καραγεωργίου) τα τελευταία του πλοία



    ΣΧΟΛΙΑ