• Business

    Πώς «η πιο παράνομη κατασκευή στο Λος Άντζελες» οδηγεί σε πτώχευση τον πατέρα των αδελφών Χαντίντ

    • NewsRoom

    Ο Μοχάμεντ Χαντίντ με την δύο κόρες του, Τζίτζι και Μπέλα


    Αίτηση πτώχευσης στις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ  υπέβαλε την Τετάρτη ο Μοχάμεντ Χαντίντ, πατέρας των διάσημων μοντέλων Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ, καθώς η εταιρεία του είναι αντιμέτωπη με χρέη ύψους 10-50 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η εταιρεία του 71χρονου, 901 Strada LLC, φαίνεται πως σχετίζεται με την κατασκευή του αρχοντικού του επιχειρηματία, έκτασης 2.780 τετραγωνικών μέτρων  στο Μπελ Έαρ, το ποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2011, όπως αποκαλύπτουν τα δικαστικά έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους η Daily Mail και το site TMZ.

    Ο Μοχάμεντ Χαντίντ με την δύο κόρες του, Τζίτζι και Μπέλα

    Στην αίτηση του ο Χαντίντ αναφέρει πως η εταιρεία του χρωστά πάνω από 386.000 δολάρια σε μία εταιρεία σχεδιασμού και διαχείρισης. Επιπλέον, φέρεται να χρωστά πάνω από 200.000 δολάρια σε μία εταιρεία δομικών υλικών, πάνω από 93.000 δολάρια σε μία εταιρεία κατεδάφισης, και περισσότερα από 35.000 δολάρια σε υδραυλικούς!

    Ο επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν παντρεμένος με το supermodel των 80s Γιολάντα Χαντίντ, δήλωσε πως το ημιτελές αρχοντικό του απαιτεί «άμεση προσοχή για προστασία από τις καιρικές συνθήκες», σύμφωνα με το ΤΜΖ. Η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας έρχεται αφότου οι γείτονές του κατέθεσαν μήνυση καθώς χαρακτήρισαν την κατασκευή του πολυτελούς οικοδομήματος ως την  «πιο παράνομη κατασκευή που έχει γίνει ποτέ» στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με την New York Daily News,. Η δίκη αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2020.

    Όπως αναφέρει μάλιστα το TMZ, οι κάτοικοι της περιοχής κινδυνεύουν να πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα κατεδάφισης, που εκτιμούνται στα 5 εκατ. δολάρια, αν ο Μοχάμεντ Χαντίντ, δεν καταβάλει το τίμημα.

    «Εάν αυτό το σπίτι καταρρεύσει, θα συμπαρασύρει και ένα μεγάλο μέρος της γειτονίας» δήλωσε ο δικαστής Κρεγκ Κάρλαν σε ακρόαση την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ΤΜΖ. Ωστόσο, ο Μοχάμεντ Χαντίντ, αντικρούει τους ισχυρισμούς για την ασφάλεια του σπιτιού του, υποστηρίζοντας πως «το αρχοντικό δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό».  «Δεν υπήρξε ποτέ επικείμενος κίνδυνος για τους γείτονες», ανέφερε.

    Η έπαυλη που κατασκευάζει ο Μοχάμεντ Χαντίντ



    ΣΧΟΛΙΑ