• Business

    Πώς η Airbnb κατάφερε να ξεπεράσει σε αποτίμηση Hilton και Hyatt

    • NewsRoom
    airbnb

    airbnb


    Με κέρδη, για πρώτη φορά ιστορικά, ετοιμάζεται να κλείσει το 2017 η Airbnb, καθώς το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν το καλύτερο στην ιστορία της εταιρείας, σύμφωνα με τον Laurence Tosi, οικονομικό διευθυντή της εταιρείας.

    Σύμφωνα δε με πηγή που επικαλείται το CNBC, η εταιρεία θα κλείσει το 2017 με 50% περισσότερες κρατήσεις απ’ ό,τι το 2016.

    Το γεγονός ότι η Airbnb είναι μία εταιρεία που βγάζει χρήματα – και δεν χάνει – τη φέρνει σε αντιδιαμετρικά αντίθετη θέση με άλλες τεχνολογικές upstart εταιρείες, όπως η Uber, η  Lyft και η Spotify.

    Όμως η Airbnb φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να επεκτείνεται, αυξάνοντας τη διεθνή της παρουσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να κατακτήσει την κινεζική αγορά, άλλαξε το όνομα που χρησιμοποιεί στην Κίνα στο κινεζικό Aibiying και ο CEO της, Brian Chesky, δεσμεύθηκε να διπλασιάσει τις επενδύσεις.

    Και, όπως λέει η ίδια η εταιρεία, η τακτική αυτή έχει αρχίσει ήδη να έχει απτά αποτελέσματα, με τον αριθμό των ατόμων που φιλοξενήθηκαν σε σπίτια τα οποία μισθώνονται μέσω Airbnb στην Κίνα να εκτινάσσεται κατά 180% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας το 1 εκατ. άτομα στο τρίτο τρίμηνο.

    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προκλήσεις, καθώς η εταιρεία έχει να αντιμετωπίσει τους όλο και πιο αυστηρούς κανονισμούς για τα βραχυχρόνιες μισθώσεις σε πολλές πόλεις, ενώ ο ρυθμός αύξησης των καταχωρίσεων στην πλατφόρμα της επιβραδύνεται σε κάποιες από τις μεγαλύτερες πόλεις του δικτύου της.

    Παρ’ όλα αυτά, οι επενδυτές επικεντρώνονται στα θετικά σημεία, επενδύοντας στην startup άλλο 1 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα η αποτίμησή της να ανέρχεται πλέον στα 31 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας τις αποτιμήσεις ξενοδοχειακών ομίλων κολοσσιαίου μεγέθους, όπως του Hilton και του Hyatt.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Zeus International: Δυναμική επέκταση με τρία νέα ξενοδοχειακά projects

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χ. Σιγανός (Zeus International): Μπαίνει στα «χωράφια» του Airbnb με νέο concept

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: AirBnB: Η διαδικασία, οι έλεγχοι και τα πρόστιμα για όσους δεν τα δηλώσουν-Τί να προσέξετε



    ΣΧΟΛΙΑ