O Γερμανός κατασκευαστής πέτυχε συνολική αύξηση πωλήσεων 3% φτάνοντας συνολικά τις 309.884 παραδόσεις τους τελευταίους 12 μήνες.
Η Porsche εκπληρώνει τα όνειρα των πελατών της, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία παράδοσης και η συνεχιζόμενη καλή κατάσταση παραγγελιών για το οικονομικό έτος 2022. Παγκοσμίως, ο κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων παρέδωσε 309.884 οχήματα σε πελάτες πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 3 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
«Οι πολλές προκλήσεις που δημιουργήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι αναταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού και η συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών οριοθέτησαν την περασμένη χρονιά και μας έβαλαν σε δοκιμασία», λέει ο Detlev von Platen, Εκτελεστικό Μέλος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Porsche AG.
Στην Ευρώπη, η Porsche παρέδωσε 62.685 αυτοκίνητα το 2022. Αυτό συνιστά αύξηση 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στην εγχώρια αγορά της Γερμανίας, 29.512 πελάτες παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους, αύξηση 3%.
Στη Βόρεια Αμερική, η Porsche κατέγραψε 79.260 παραδόσεις, αντίστοιχες με το επίπεδο του προηγούμενου έτους. Πρόκειται για σημαντική επιτυχία δεδομένων των δυσκολιών που υπήρξαν φέτος.
Στη μεγαλύτερη ενιαία αγορά, την Κίνα, παραδόθηκαν 93.286 αυτοκίνητα στους πελάτες (-2 %). Η μικρή πτώση εδώ οφείλεται κυρίως στις επιπτώσεις της πανδημίας COVID και τους περιορισμούς που έθετε η χώρα. Τα κύματα μόλυνσης, τα lockdown και οι υλικοτεχνικές προκλήσεις επηρέασαν τις παραδόσεις. Τα SUV παραμένουν δημοφιλή στους πελάτες.
Τα μοντέλα με τη μεγαλύτερη ζήτηση και πάλι το 2022 ήταν τα SUV της μάρκας: η Porsche Cayenne έφτασε τις 95.604 πωλήσεις. Το Macan ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 86.724 παραδόσεις.
Με 40.410 παραδόσεις (+5%) η Porsche 911 παραμένει επίσης πολύ δημοφιλής. Το σπορ 4θεσιο μοντέλο Panamera παραδόθηκε σε 34.142 πελάτες (+13%). Το Taycan κατέγραψε πτώση κατά 16% και πάλι όμως παραδόθηκαν 34.801 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η πτώση δεν οφείλεται στη ζήτηση αλλά στην περιορισμένη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων. Τέλος οι πελάτες της γερμανικής φίρμας παρέλαβαν 18.203 718 Boxster και 718 Cayman.
2021 | 2022 | Διαφορά | |
Παγκόσμια | 301,915 | 309,884 | +3% |
Γερμανία | 28,565 | 29,512 | +3% |
Β.Αμερική | 79,166 | 79,260 | 0% |
Κίνα | 95,671 | 93,286 | -2% |
Ευρώπη (εκτός Γερμανίας) | 58,576 | 62,685 | +7% |
Υπόλοιπες αγορές | 39,937 | 45,141 | +13% |
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Στα χέρια της Αρχής για το Ξέπλυμα… «στοιχηματζής» επίτροπος σχολείων – Έπαιρνε χρήματα σχολείων και τα έκανε … ακίνητα και τυχερά παιχνίδια
- Η φοβερή ιστορία με τον Ανδρέα και τα Σκόπια, τι τρέχει με Λοβέρδο και ΝΔ, η κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου, η σύγκρουση στο Ελληνοαμερικανικό και τι κάνει η ΕΥΠ
- Προβατίνα-Gate και το μεγάλο πρόστιμο
- Τι λένε τώρα οι πονηροί για Τράμπ και μετοχές, η νέα στρατηγική Ψάλτη, η αγωνία Τανισκίδη, το μυστικό ραντεβού στο ΜΜ, το παρασκήνιο με Ιβάν και Μυστακίδη, και ο Αίαντας Βαρδινογιάννης

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.
Διαβάζονται Τώρα
Οικογένεια Δακτυλίδη: Από τον μεταχειρισμένο εκσκαφέα και τα λεωφορεία στη Μύκονο, στα πένταστερα ξενοδοχεία

Τα κανόνια και το ράλι των μετοχών, γιατί ο Ψάλτης πήρε το 5% της Prodea, το νέο deal του Χάρη Βαφειά, ο Καρώνης προκαλεί τον Ντίμον, το στοίχημα του Καραμούζη, ο γάμος στις Σπέτσες (νο2) και η βλαχομπαρόκ δημοσιογράφος στο mega yacht
