• Business

    Pornhub: Μήνυση από δεκάδες γυναίκες για βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση τους


    Πάνω από 30 γυναίκες άσκησαν αγωγή κατά του Pornhub, με την κατηγορία “εγκληματικής επιχείρησης”, καθώς ισχυρίζονται ότι η καναδική εταιρεία ανέβασε βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου χωρίς τη συγκατάθεση τους.

    Πιο συγκεκριμένα, μηνύουν την εταιρεία Mind Geek στην Καλιφόρνια στην οποία ανήκει η ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου Pornhub. Σύμφωνα με το BBC η απάντηση από το Pornhub ήταν άμεση και χαρακτήρισε “ψευδείς” και “εντελώς παράλογες” τις κατηγορίες. Επίσης υποστηρίζει ότι κάθε βίντεο που δημοσιεύεται ελέγχεται πάντα πριν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα.

    Η εταιρεία δήλωσε στο BBC: “Το Pornhub διατηρεί πολιτική μηδενικής ανοχής όσον αφορά παράνομο περιεχόμενο και ερευνά κάθε παράπονο ή κατηγορία που γίνεται σχετικά με το περιεχόμενο στην πλατφόρμα”.

    Επίσης τόνισε πως διαθέτει τις ” πιο ολοκληρωμένες διασφαλίσεις στο ιστορικό των χρηστών, που περιλαμβάνουν απαγόρευση μεταφορτώσεων από μη επαληθευμένους χρήστες”.

    Ωστόσο, το Pornhub δεν απαιτεί από τους χρήστες να επαληθεύουν την ηλικία ή την ταυτότητα όσων εμφανίζονται στα βίντεο, αλλά και ούτε επιχειρεί να πάρει τη συγκατάθεση των ατόμων που φαίνονται στο οπτικοακουστικό υλικό.

    Μία από τις καταγγέλλουσες δήλωσε ότι ήταν 17 χρονών, όταν το αγόρι της την πίεσε να γυρίσει βίντεο γυμνή και υποστηρίζει ότι στη συνέχεια το βίντεο δημοσιεύτηκε στο Pornhub, χωρίς τη συναίνεση της. Όπως ισχυρίζεται η ίδια το ανακάλυψε από έναν φίλο της.

    Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία έρχεται αντιμέτωπη με καταγγελίες. Τον περασμένο Δεκέμβριο έρευνα του New York Times, κατηγόρησε το Pornhub ότι ανβάζει υλικό με κακοποίηση παιδιών και βιασμούς, με την εταιρεία να αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες.

    Διαβάστε ακόμα:

    Γιούλια Τσβέτκοβα: Τόλμησε να σχεδιάσει το γυναικείο σώμα – Τώρα, κινδυνεύει να φυλακιστεί για διάδοση πορνογραφίας

    Κουλτούρα βιασμού, trafficking, κακοποίηση: Το «σκοτεινό» πρόσωπο του πορνό βγήκε στο φως

    Νίκος Μπορνόζης (Capital Link): Η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή ρότα, να συνεχίσει με σταθερή πορεία

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ