• Business

    Πόλυς Χατζηιωάννου: Τμηματική διάθεση μετοχών, warrants και χρεογράφων από τη Safe Bulkers

    Πόλυς Χατζηιωάννου ναυτιλία

    Πόλυς Χατζηιωάννου, επικεφαλής Safe Bulkers


    Μία διαδικασία τμηματικής διάθεσης μετοχών, δικαιωμάτων προτίμησης και χρεογράφων συνολικής αξίας ως και 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος τριετίας φιλοδοξεί να εγκαινιάσει η ναυτιλιακή Safe Bulkers Inc., συμφερόντων του εφοπλιστή Πόλυ Χατζηιωάννου.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, έχει ήδη καταθέσει στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) τη σχετική δήλωση τμηματικής διάθεσης, η οποία όταν εγκριθεί θα δώσει στη Safe Bulkers τη δυνατότητα να προσφέρει και να πουλήσει κοινές μετοχές, προνομιούχες μετοχές, δικαιώματα προτίμησης και χρεόγραφα συνολικής αξίας ως και 200 εκατομμυρίων δολαρίων, σε μία περίοδο τριών ετών. Η διάθεσή τους θα γίνεται σε διάφορα χρονικά σημεία, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς και τις κεφαλαιακές ανάγκες της εταιρείας, ενώ οι όροι της κάθε διάθεσης θα προσδιορίζονται ξεχωριστά για την καθεμιά και θα περιγράφονται σε συμπληρωματικά έγγραφα που θα κατατίθενται για τον σκοπό αυτό στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς πριν την ολοκλήρωση της προσφοράς.

    Έτσι, η εταιρεία περιμένει τώρα το «πράσινο φως» της αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της και να προσδιορίσει πότε θα προχωρήσει στις εν λόγω προσφορές.

    Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, όπως μετέδιδε το mononews.gr στις 24 Σεπτεμβρίου του 2016, στη Safe Bulkers έλαβαν χώρα σημαντικές αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, ο τραπεζίτης Χρήστος Μεγάλου ορίστηκε μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου με απόφαση των μετόχων στην Γενική Συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό στις 23 Σεπτεμβρίου. Τον τελευταίο χρόνο o κ. Μεγάλου δραστηριοποιείται στο Λονδίνο μέσω της εταιρείας του Tite Capital Limited London.

    Σημειώνεται ότι η Safe Bulkers είναι μια εταιρεία με διεθνή παρουσία και παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου, όπως φορτία άνθρακα, σιτηρών και σιδηρομεταλλευμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο για λογαριασμό των μεγαλύτερων εταιρειών του κλάδου. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (δείκτης NYSE) και διαχειρίζεται έναν στόλο 36 πλοίων τύπου panamax, kamsarmax, post-panamax και capesize συνολικής χωρητικότητας 3.261.800-dwt.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι ετοιμάζει ο Βαγγέλης Μυτιληναίος για την επόμενη διετία. Τα κρίσιμα βήματα 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεύμα εργασίας Μαρινάκη – Παππά. Συζήτησαν για την τηλεόραση

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς η Αγγελική Φράγκου αλλάζει στρατηγική και αιφνιδιάζει ευχάριστα τους μετόχους της Navios



    ΣΧΟΛΙΑ