• Business

    Πολύφερνη νύφη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Τί επιδιώκουν COSCO και WATCO

    τρένα - ΤΡΑΙΝΟΣΕ


    Το άνοιγμα ενός νέου “Δρόμου του Μεταξιού” που θα ενισχύσει το εμπόριο, αντισταθμίζοντας την ηπιότερη ανάπτυξη που αναμένεται στην Κίνα, επιδιώκει η COSCO με μια ενδεχόμενη εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΠ.

    Ο συνδυασμός θαλάσσιας διασύνδεσης με τη διώρυγα του Σουέζ και η ταυτόχρονη πρόσβαση μέσω σιδηροδρόμου στις αγορές των Βαλκανίων και της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, αποτελεί  σύμφωνα με πληροφορίες, το στρατηγικό πλάνο της COSCO η οποία και ενδιαφέρεται για την απόκτηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

    Ωστόσο στη μάχη για την απόκτηση του ελληνικού σιδηροδρόμου, θα βρει ανταγωνισμό, αφού όπως αναφέρουν πηγές για την ΤΑΙΝΟΣΕ  ενδιαφέρεται και η αμερικανική εταιρία του κλάδου, Watco. “Η COSCO και η Watco ενδιαφέρονται για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ”, ανέφερε μια πηγή στο Reuters, προσθέτοντας ότι υπάρχει και ένας ελληνικός όμιλος που δείχνει ενδιαφέρον και αναζητά στρατηγικό εταίρο”.

    Οι δυο εταιρίες αλλά και Έλληνες αξιωματούχοι δεν θέλησαν να σχολιάσουν. Ωστόσο, το Reuters υπογραμμίζει ότι η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι αναπόφευκτη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα αναγκαστεί να επιστρέψει κρατικές επιδοτήσεις εκατομμυρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.



    ΣΧΟΛΙΑ