• Business

    «Πόλεμος» στην Ελλάκτωρ: Τι απαντά ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης στις αγωγές για υπεξαίρεση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης


    Για «επικοινωνιακή παράσταση» ενόψει της γενικής συνελεύσεως στις 22 Απριλίου, κάνει λόγο ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, σχολιάζοντας τις αγωγές που έχουν γίνει εναντίον του για υπεξαίρεση, ενώ προαναγγέλλει απάντηση από μέρους του στο πλαίσιο της Δικαιοσύνης.

    Απαντώντας στα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για τις δύο αγωγές, έπειτα από ερώτημα του mononews, ο κ. Καλλιτσάντσης, καταφέρεται εναντίον της σημερινής διοίκησης και των μετόχων που την στηρίζουν σημειώνοντας ότι δεν του προκαλούν έκπληξη «οι πρακτικές των όψιμων ενδιαφερόμενων, αγωνιούντων και προστατών του εταιρικού συμφέροντος της Ελλάκτωρ».

    Όπως έχει δημοσιοποιηθεί η νέα διοίκηση του Ομίλου έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργειες κατά της προηγούμενης με βάση τον έλεγχο που διενεργεί ομάδα στελεχών, με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιώργο Μυλωνογιάννη, για τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών.

    Έχουν κατατεθεί δύο αγωγές, μέχρι σήμερα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έπονται και άλλες.

    Η πρώτη στρέφεται κατά του κ. Καλλιτσάντση και αφορά σύμβαση που υπέγραψε με την εταιρεία Nexus Design Studio με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα πολεοδομικής και χωροταξικής πολιτικής.

    Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ελλάκτωρ ο έλεγχος έδειξε ότι τα στοιχεία της εταιρείας Nexus Design Studio δημοσιεύτηκαν στο ΓΕΜΗ μία μέρα πριν από την υπογραφή της σύμβασης (11 Νοεμβρίου 2020), ενώ δεν διαπιστώθηκε καμία παροχή υπηρεσίας προς τον Όμιλο. Η διάρκεια της σύμβασης ήταν περίπου 1,5 μήνας και η αμοιβή μαζί με ΦΠΑ 260.400 ευρώ. Έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2020 και το ποσό εξοφλήθηκε στο σύνολό του με εντολή του κ. Καλλιτσάντση.

    Η δεύτερη αγωγή είναι κατά των κ. Καλλιτσάντση και Αλ. Εξάρχου (πρώην διευθύνων σύμβουλος της Άκτωρ) και η κατηγορία είναι για υπεξαίρεση χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ με εικονική σύμβαση σε βάρος της Ελλάκτωρ.

    Ειδικότερα, αφορά σύμβαση μεταξύ της εταιρείας Exarchou and Rosemberg International με έδρα την Κύπρο και της Ελλάκτωρ για την παροχή νομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Η νυν διοίκηση του Ομίλου υποστηρίζει στην αγωγή της ότι παραμένει άγνωστο τι ακριβώς μελέτησε η εταιρεία του κ. Εξάρχου η οποία είχε στη διάθεσή της 65 μέρες και πληρώθηκε με εντολή επίσης του κ. Καλλιτσάντση με δύο εμβάσματα (9/08/2018 και 14/08/2018) δηλαδή λίγες μέρες μετά την ιστορική γενική συνέλευση των μετόχων του 2018.

    Σχολιάζοντας τις αγωγές εναντίον του ο κ. Καλλιτσάντσης συγκεκριμένα ανέφερε: «Με ενδιαφέρον παρακολουθώ την επικοινωνιακή παράσταση των τελευταίων ωρών, προ της νέας έκτακτης γενικής συνελεύσεως σε συνέχεια  της προηγούμενης προ ολίγων εβδομάδων, αναφορικά με τις νομικές ενέργειες, και μάλιστα σε δόσεις, που προαναγγέλλονται μέσω του του διαδικτύου εναντίον μου. 

    Δε μου προκαλούν έκπληξη οι πρακτικές των όψιμων ενδιαφερόμενων, αγωνιούντων και προστατών του εταιρικού συμφέροντος της Ελλάκτωρ, όμιλος του οποίου υπήρξα συνιδρυτής, οι οποίοι μέχρι χθες ήταν απέναντι στον Όμιλο και πάσχιζαν με κάθε τρόπο και από οποιαδήποτε θέση να ζημιώσουν τα συμφέροντα του Ομίλου. Τις είχαν ήδη προαναγγείλει, πριν καν εισέλθουν στην εταιρεία,  ενόψει της προηγούμενης έκτακτης συνέλευσης.»

    Καταλήγοντας ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου σημειώνει: «Η στόχευση είναι προφανής. Επαναλαμβάνω προηγούμενη δήλωσή μου, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Σε ό,τι τους αφορά ελπίζω για το καλό του Ομίλου να λύσουν τις μετοχικές διαφορές τους και να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη της Ελλάκτωρ προς όφελος του συνόλου των μετόχων, των εργαζομένων αλλά και της ελληνικής οικονομίας. 

    Η συνέχεια προφανώς και θα δοθεί στο φυσικό χώρο επίλυσης των διαφορών αυτών.»

    Διαβάστε επίσης:

    Ελλάκτωρ: Δύο αγωγές της νέας διοίκησης κατά Καλλιτσάντση και Εξάρχου

    Ελλάκτωρ: «Πέντε υποθέσεις κακοδιαχείρισης από τον τέως CEO της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρο Εξάρχου»

    Reggeborgh Invest: Προτίθεται να συμμετάσχει με €50 εκατ. στο ομολογιακό της ΑΚΤΩΡ



    ΣΧΟΛΙΑ