• Business

    To Pokemon Go ανεβαίνει, οι μετοχές της Nintendo κατεβαίνουν


    Το Pokemon Go έχει κάνει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Πολλοί πίστευαν πως η μανία που έχει προκαλέσει το παιχνίδι αυτό θα απέφερε πολλά κέρδη στην εταιρεία παραγωγής του. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έγινε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Μολονότι στην αρχή, οι μετοχές της Nintendo σημείωσαν σημαντική αύξηση, τώρα όσο περνάνε οι μέρες όλο και πέφτουν.

    Οι μετοχές της Nintendo έχουν μειωθεί απότομα, σε ένα ποσοστό της τάξεως του 17,7%, μετά την υπερδιπλασίαση της αξίας από την έναρξη του παιχνιδιού στις 6 Ιουλίου. Το Pokemon Go αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρεία Niantic, σε συνεργασία με τη Nintendo, με την τελευταία να υποστηρίζει πως τα κέρδη από τη χορήγηση αδειών και τα τέλη θα είναι περιορισμένα. Ωστόσο, ακόμη και μετά την πτώση, που ήταν η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από τον Οκτώβριο του 1990, οι μετοχές της Nintendo κινούνται ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Η εταιρεία παιχνιδιών αναμένεται να υποβάλει έκθεση με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου αυτή την εβδομάδα και είπε ότι δεν έχει σκοπό να αναθεωρήσει τις προοπτικές των κερδών της για τώρα. Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι η αγορά “αντέδρασε υπερβολικά” στη δήλωση της Nintendo.

    Ο David Gibson, ανώτερος αναλυτής της Macquarie Securities Group επεσήμανε πως, με βάση τη μέχρι τώρα πορεία του παιχνιδιού, σίγουρα τα κέρδη της εταιρείας θα αυξηθούν.

    Το μυστικό της μεγάλης επιτυχίας του Pokemon Go βρίσκεται αφενός στο γεγονός ότι είναι μια freemium εφαρμογή και αφετέρου στην εταιρεία που το κυκλοφόρησε. Σε αντίθεση με το Angry Birds και Candy Crush, που χρειάζονται χρόνο για την κατασκευή ενός πιστού κοινού του, το Pokemon Go έχει έτοιμο έδαφος, αφού η Nintendo και τα Pokemon είναι γνωστά σε όλα τα νοικοκυριά παγκοσμίως. Κάπως έτσι, η εταιρεία έχει 7.500.000 πελάτες μόνο στις ΗΠΑ.

    Αυτή η νίκη για τη Nintendo δείχνει τις δυνατότητες, που υπάρχουν και για άλλες δημοφιλείς κονσόλες και PC μάρκες, να εισέλθουν στην αγορά με τέτοιες εφαρμογές και δεν φαίνεται να είμαστε πάρα πολύ μακριά από το να συμβεί κάτι τέτοιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/pio-viagra-antres-echoun-enan-anelpisto-simmacho-gia-kalitero-ke-perissotero-sex/63622

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/apistefti-stigmi-pou-tigris-katasparazi-mia-epikindina-afeli-touristria-video/63571



    ΣΧΟΛΙΑ