• Business

    Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδόθηκε επίσημα στο Ελληνικό Δημόσιο (video)

    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


    Στα χέρια του Ελληνικού Δημοσίου παραδόθηκε και επίσημα το βράδυ της Πέμπτης, παρουσία των πολιτικών αρχών του τόπου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

    Στην μεγαλοπρεπή αίθουσα της νέας Εθνικής Λυρικής Σκηνής που φιλοξενεί το νέο πολιτιστικό κέντρο, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης.

    Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων της ΕΛΣ βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι κκ. Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, Κυριάκος Μητσοτάκης Νίκος Βούτσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος κ.α.

    ΝιάρχοςΤο πρόγραμμα της ιστορικής εκδήλωσης άρχισε με βιντεοσκοπημένα μηνύματα από προσωπικότητες που διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στη δημιουργία του μοναδικού αυτού συγκροτήματος.

    Η τελετή περιελάμβανε το τελετουργικό της υπογραφής της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα πλαισιώνεται από δρώμενα σε όλους τους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού.

    Αβραμόπουλος Καραμανλής
    Ο Δ. Αβραμόπουλος συνομιλεί με τον Κ. Καραμανλή.

    Στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος στο Δημόσιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

    «Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μπορεί να γίνει το καταφύγιο καλλιτεχνικών ονείρων. Δίνει τη δυνατότητα στην κοινωνία να συνδέσει πιο στενά τον πολιτισμό με την καθημερινή ζωή.
    Ο πολιτισμός δεν μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια είναι πραγματική ανάγκη αν θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα και την ελπίδα σε ένα καλύτερο κόσμο», συμπλήρωσε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

    Τσιπρας
    Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του ομιλητή στην τελετή παράδοσης του ΚΠΙΣΝ στο ελληνικό δημόσιο.

    Η Εθνική Λυρική Σκηνή έρχεται στο καινούργιο της σπίτι φέρνοντας μια εξαιρετική προίκα ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως αν η οικονομική αξία του έργου είναι σημαντική, η πολιτιστική του αξία είναι ακόμη μεγαλύτερη.»

    Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Προκόπης Παυλόπουλος. «Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αισθάνομαι, ταυτοχρόνως, μεγάλη την τύχη αλλά και βαρύ το χρέος που μου αναλογεί κατά την παράδοση του Κέντρου Πολιτισμού του «Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» στο Ελληνικό Δημόσιο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξαφνικός «πόλεμος» στα media: Protothema.gr εναντίον άλλων ιστοσελίδων για το ελικόπτερο στα Ίμια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Μαύρες» προβλέψεις των Αμερικανών για QE και ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Alpha Bank: Ποιοι είναι οι νέοι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι



    ΣΧΟΛΙΑ