• Business

    Πληθαίνουν οι μνηστήρες για την ΔΕΛΤΑ – Στο «παιχνίδι» και η Optima του Σ. Παντελιάδη


    Σκληρή προμηνύεται η μάχη για την απόκτηση των θυγατρικών της MIG. Παρότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο γύρω από τον τρόπο και τον χρόνο πώλησης, μια σειρά από επενδυτές έχουν σπεύσει ήδη να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους.

    Ανάμεσα στους μνηστήρες για την ΔΕΛΤΑ, ένα από τα «δυνατά χαρτιά» του ομίλου είναι και η Optima της οικογένειας Παντελιάδη που ελέγχει και την αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market, η οποία αναζητά εδώ και καιρό την κατάλληλη ευκαιρία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας υπό τον Στέφανο Παντελιάδη έχει κάνει μια πρώτη διερευνητική «κρούση» και περιμένει την αντίδραση της άλλης πλευράς.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, ωστόσο αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθέρμανσης των συζητήσεων αμέσως μετά τις γιορτές, οπότε και η MIG θα λάβει τις τελικές αποφάσεις της.

    Πηγές με γνώση της υπόθεσης σημειώνουν πως η Optima του Στέφανου Παντελιάδη αποτελεί έναν αξιόλογο επενδυτή, που χαίρει της εκτίμησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

    Επιπλέον, είναι μια εταιρεία με ισχυρή παρουσία στην εγχώρια αγορά αλλά και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, με μια σειρά από κορυφαία προϊόντα όπως η φέτα Ήπειρος, το Λεβέτι, το Λογάδι, το Kerrygold, το Adoro, το Dirollo καθώς και το Κατίκι Δομοκού που απέκτησε πρόσφατα από την Νίκας.

    Οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως η Optima θα χρειαστεί «σύμμαχο» για να διεκδικήσει την ΔΕΛΤΑ, τον οποίο προεξοφλούν πως θα βρει στο πρόσωπο της Granarolo, με την οποία συνεργάζονται στρατηγικά εδώ και περίπου ένα χρόνο στην QBI.

    Το σενάριο η Optima και η Granarolo να διεκδικήσουν από κοινού την θυγατρική της MIG ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός πως η ιταλική εταιρεία έχει αναλάβει εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια την αποκλειστική προώθηση και διανομή των προϊόντων της ΔΕΛΤΑ στην ιταλική και γαλλική αγορά.

    Επιπρόσθετα, η Granarolo, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και διάθεσης γάλακτος και γιαουρτιού στην γειτονική χώρα δεν έκρυψε ποτέ, από τη στιγμή που εισήλθε στην Ελλάδα πως επιθυμεί την εξαγορά τοπικής μονάδας παραγωγής.

    Οι Ιταλοί θεωρούν πως η ελληνική αγορά γαλακτοκομικών παρά την μείωση της κατανάλωσης έχει πολλές προοπτικές, αφού η κατά κεφαλήν κατανάλωση είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη.

    Επιπλέον, στην Ελλάδα παράγονται δυο μοναδικά προϊόντα που μπορεί να εξαχθούν με μεγάλη επιτυχία στις διεθνείς αγορές: ο λόγος για το στραγγιστό γιαούρτι, το οποίο κάνει θραύση στις ΗΠΑ και στις αγορές της Ευρώπης και την φέτα, η οποία παρά τις απομιμήσεις μπορεί με την ανάλογη στήριξη και ένα ισχυρό δίκτυο διανομής να κατακτήσει ένα αξιόλογο μερίδιο στο εξωτερικό.

    Who is Who

    H ΔΕΛΤΑ είναι μέλος του ομίλου εταιρειών Vivartia δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή γαλακτοκομικών προϊόντων όπως γάλα, γιαούρτι, τυριά και φυσικούς χυμούς φρούτων.

    Στο χαρτοφυλάκιό της ανήκουν ορισμένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα του κλάδου όπως το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ, τις Μικρές Οικογενειακές Φάρμες, το Milko , το ΔΕΛΤΑ Advance, το Life, το Complet, το ΔΕΛΤΑ Daily, το Bλάχας, το Natural, το Vitaline, κ.α.
    Διαθέτει 7 υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής εντός και εκτός Ελλάδας, 4 σταθμούς συγκέντρωσης γάλακτος, ένα πανελλαδικό δίκτυο πωλήσεων και διανομής και απασχολεί συνολικά 1.400 άτομα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: To σχέδιο της Onex για την ανασυγκρότηση του Νεωρίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεώριο: «Έδωσαν τα χέρια» Onex και Ταβουλάρης – Προχωράει το σχέδιο διάσωσης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Λευκός καπνός» για το Νεώριο: Η αμερικάνικη Onex προτιμητέος επενδυτής



    ΣΧΟΛΙΑ