• Ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός: Το big deal των 53 εκατ. δολ. και ο νέος μέτοχος της GasLog Partners

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Την πώληση σημαντικού πακέτου μετοχών της και την είσοδο ενός νέου βασικού μετόχου σε αυτήν ανακοίνωσε η ναυτιλιακή GasLog Partners LP, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού. 

    Συγκεκριμένα, η εταιρία πούλησε 2.250.000 κοινές μετοχές της στην αμερικανική εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων Tortoise Capital Advisors έναντι 53,1 εκατ. δολ. Οι μετοχές διατέθηκαν στην τιμή των 23,60 δολ. έκαστη.

    Η GasLog Partners LP πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για εταιρικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών εξαγορών, της αποπληρωμής του χρέους, των κεφαλαιουχικών δαπανών και της ενίσχυσης του κεφαλαίου κίνησης.

    Ο Andy Orekar, CEO της GasLog Partners, επισήμανε: “Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που καλοσωρίζω την Τortoise, έναν ηγέτη στις επενδύσεις ενεργειακών υποδομών, ως σημαντικό μέτοχο της εταιρίας. Η κίνηση αυτή, έκδοσης και πώλησης των μετοχών, αποδεικνύει την πρόσβαση μας σε ποικίλες και ανταγωνιστικές πηγές κεφαλαίων και εκπληρώνει τις προβλεπόμενες κεφαλαιακές απαιτήσεις για ανάπτυξη το 2018”.

    Σημειώνεται ότι ο στόλος της GasLog Partners αποτελείται από 13 πλοία μεταφοράς LNG με μέση μεταφορική ικανότητα περίπου 156,000 cm. Tον περασμένο Μάρτιο η ναυτιλιακή εξαγόρασε από τη μητρική GasLog το πλοίο GasLog Gibraltar (κατασκευής 2016) έναντι 207 εκατ. δολ. ενώ σύμφωνα με τους αναλυτές κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018, η εταιρία αναμένεται να προχωρήσει σε δεύτερη εξαγορά πλοίου.

    Μέσω της νέα μετοχικής συναλλαγής, η Tortoise περιλαμβάνεται πλέον στους βασικούς μετόχους της GasLog Partners.

    Με βάση τα τελευταία στοιχεία, μεγαλύτερη μέτοχος της είναι η GasLog που κατέχει 11,8 εκατ. μετοχές, ποσοστό 27,6% του μετοχικού της κεφαλαίου και ακολουθεί η Fidelity Management με 3,6 εκατ. μετοχές, ποσοστό 8,3%.

    Το Oppenheimer Funds κατέχει 2,5 εκατ. μετοχές ή ποσοστό 5,7%, ενώ η Kayne Anderson Capital Advisors κατέχει 1,85 εκατ. μετοχές και μερίδιο 4,3% στην εταιρία.

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου “GasLog Greece” της GasLog Ltd. είναι χωρητικότητας 174.000-cbm και κατασκευής 2016

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανατροπή! Σε ποια ναυτιλιακή κατέληξαν τα έξι νεότευκτα της χρεοκοπημένης Toisa

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ν. Τσάκος: Το deal που έμεινε στα χαρτιά και οι αμφιβολίες για τα scrubbers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Η Danaos έτοιμη να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ