• Business

    Πήτερ Γεωργιόπουλος: Νέα προθεσμία ως τις 30 Σεπτεμβρίου στην Genco για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

    Πήτερ Γεωργιόπουλος. Εφοπλιστής.


    Ακόμα 15 μέρες έχει στη διάθεσή της η Genco Shipping & Trading, συμφερόντων του Πήτερ Γεωργιόπουλου, για να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δανείων της, καθώς οι τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται η εταιρεία συμφώνησαν να δώσουν παράταση ως τις 30 Σεπτεμβρίου, αν και η αρχική προθεσμία έληγε στις 31 Αυγούστου, ενώ είχε δοθεί μία παράταση ως και την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου.

    Η Genco καλείται να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς η κίνηση αυτή αποτελεί προϋπόθεση για την εξασφάλιση ενός νέου δανείου ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων που θα αναχρηματοδοτήσει το υπάρχον χρέος της εταιρείας, που ανέρχεται στα 446 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με την Genco, έχει εξασφαλίσει δεσμεύσεις για την κάλυψη του 50% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από τις Centerbridge Partners, Strategic Value Partners και Apollo Global Management, που μαζί έχουν το 62% των κοινών μετοχών της Genco.

    Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αρχικά είχαν εμφανιστεί διστακτικοί – λόγω της γενικότερης κατάστασης της αγοράς ξηρού φορτίου που παραμένει πολύ δύσκολη μιας και η κρίση συνεχίζεται – όταν η ναυτιλιακή είχε προσπαθήσει να πουλήσει αυτές τις μετοχές τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, όμως η Genco κατόρθωσε να πείσει τις πιστώτριες τράπεζες να κάνουν υπομονή μέχρι και τα τέλη του Σεπτεμβρίου ώστε να μπορέσει στο διάστημα αυτό να ξεκινήσει νέο επενδυτικό γύρο.

    Μεταξύ των τραπεζών που συμμετέχουν στη συμφωνία αναχρηματοδότησης είναι οι Nordea Bank, Deutsche Bank, BNP Paribas, DVB Bank και άλλες. Οι αναχρηματοδοτήσεις αυτές, που ωριμάζουν το 2021, θα επιβαρύνονται με επιτόκιο Libor +375 μονάδες βάσης, με οψιόν μετατροπής σε χαμηλότερο επιτόκιο, ενώ η Genco εξασφαλίζει επίσης επιμήκυνση πληρωμής τόκων ύψους 127 εκατομμυρίων δολαρίων για το 2018.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/petros-pappas-anasa-gia-tin-star-bulk-simfonies-anadiarthrosis-ton-danion-tis/74415



    ΣΧΟΛΙΑ