• Business

    Pirelli: Αποχωρεί ο εκλεκτός των Κινέζων για τη θέση του CEO

    • NewsRoom
    Τζόρτζιο Μπρούνο (Πηγή: Pirelli & C. SpA)

    Τζόρτζιο Μπρούνο (Πηγή: Pirelli & C. SpA)


    Αποσύρεται ο εκλεκτός των Κινέζων για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Pirelli, Τζόρτζιο Μπρούνο, ο οποίος, σύμφωνα με το Bloomberg, αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική πορεία.

    Ο 63χρονος Μπρούνο, σημερινός αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, είχε προταθεί να είναι ο επόμενος επικεφαλής της κατασκευάστριας ελαστικών Formula 1, διαδεχόμενος τον CEO Marco Tronchetti Provera.

    Το σχέδιο διαδοχής αποτελούσε μέρος μιας προτεινόμενης συμφωνίας μετόχων της Sinochem, η οποία κατέχει περίπου το 37% των μετοχών της εταιρείας, και της Camfin, που κατέχει λίγο περισσότερο από το 14%.

    Ωστόσο, μία απόφαση της 16ης Ιουνίου της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι αποκαθιστά την ισορροπία υπέρ της Camfin, δίνοντας στην εταιρεία το αδιαμφισβήτητο δικαίωμα να ορίσει τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της Pirelli, ο οποίος θα επιλέγεται πλέον μόνο από την ιταλική πλευρά.

    Η Camfin θα προτείνει τους Tronchetti και Andrea Casaluci για τους ρόλους του εκτελεστικού αντιπροέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Pirelli αντίστοιχα, ανέφερε η εταιρεία. Ο 50χρονος Casaluci, μάλιστα, βρίσκεται  στην Pirelli από το 2002 και είναι γενικός διευθυντής από το 2018.

    Η απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης βασίζεται στην ειδική νομοθεσία περί κυβερνητικών «χρυσών» προνομίων παρέμβασης σε συναλλαγές που αφορούν επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Ανέφερε δε διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η Pirelli και ρίσκα σε τεχνικούς τομείς, που θα μπορούσαν να προκύψουν από την επικράτηση της Κίνας στη διακυβέρνηση της εταιρείας.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Pirelli έφτασε να υποχωρεί έως και 3,3% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.

    Διαβάστε επίσης: 

    Lamda: Εγκρίθηκε το σχέδιο απορρόφησης της MC Property Management από τη Malls Management Services

    Όμιλος Libra: Παρουσιάζει την πρώτη αποκλειστική εταιρία μίσθωσης διαστημικών υποδομών

    Eλληνικό: Εμφανείς στα τέλη του 2023 oι πρώτοι όροφοι του Riviera Tower

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ