• Business

    Πήρε ΦΕΚ και διατηρείται η έκπτωση του 50% στα ναύλα του επαγγελματικού γιώτινγκ


    Και με την… βούλα του Κράτους διατηρείται η έκπτωση του 50% στον ΦΠΑ των ναύλων για τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής.

    Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με ημερομηνία 21 Μαΐου 2020 και φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, Αντώνης Στελλιάτο, η παραπάνω εξέλιξη δίνει βαθιά ανάσα στον κλάδο και κατέστη εφικτή χάρη σε εκτεταμένες διαπραγματεύσεις με τα συναρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Οικονομικών.

    Ο κ. Στελλιάτος θεωρεί πως ακόμη και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες υπάρχουν ελπίδες για δυναμικό restart του επαγγελματικού γιώτινγκ, τονίζοντας πως η αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την κυβέρνηση και τα θετικά σχόλια που απέσπασε η χώρα μας διεθνώς μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο τη φετινή χρονιά που εν πολλοίς θεωρείται χαμένη.

    Να σημειωθεί πως η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού προκειμένου να μετριάσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, η Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού διεκδικεί και έκπτωση στα τέλη ελλιμενισμού κατά περίπου 40% μέχρι το τέλος του 2020. Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεργάζεται στενά με την Ένωση Μαρινών Ελλάδος και προσδοκά στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.



    ΣΧΟΛΙΑ