• Business

    Ποιος υπονομεύει τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη;

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας

    Λεωνίδας Φραγκιαδάκης. Ετών 51. Διευθύνων Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας


    Στο μέσο μιας παραφιλολογίας που κάνει λόγο για απομάκρυνσή του από την Εθνική Τράπεζα βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

    Πρόκειται δε, για παραφιλολογία αφού κανείς δεν μπορεί να αποσαφηνίσει από που προέρχονται και τι σκοπό έχουν αυτού του είδους οι φήμες.

    Αυτό που φαίνεται να διαπιστώνεται είναι ότι, σύμφωνα με πηγές της τραπεζικής αγοράς, υπάρχει υπογείως κινητικότητα εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου από συστήματα- ή παρασυστήματα – που δεν βρίσκουν στον Φραγκιαδάκη ευήκοα ώτα για διάφορα αιτήματα που αφορούν δάνεια.

    Ως τεχνοκράτης και εκτός πολιτικής επιρροής στην καριέρα του, ο Φραγκιαδάκης θεωρήθηκε κατάλληλος για το τιμόνι της Εθνικής από την νέα κυβέρνηση, αλλά στην πορεία, ορισμένα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, με συγκεκριμένη ατζέντα, δεν βρήκαν σημείο επαφής μαζί του, με αποτέλεσμα να επιχειρούν την αποδόμησή του.

    Η θέση του επικεφαλής της Εθνικής «τραβά» δεκάδες αιτούμενους πάσης φύσεως ρουσφέτια. Ειδικά σε μια περίοδο που επιχειρηματίες βρίσκονται στην ανάγκη να συννενοηθούν με τις τράπεζες για θέματα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους, τα παράπονα είναι πολλά.

    Ο πόλεμος επιδιώξεων τραπεζιτών που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει και αυτός στο επίκεντρο τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής, με αποτέλεσμα ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης να είναι, ερήμην του, ο πιο πολυσυζητημένος τραπεζίτης αυτή τη στιγμή.



    ΣΧΟΛΙΑ