• Business

    Ποιος είναι ο ισραηλινός όμιλος Fattal Hotel που «κτύπησε» το Εσπέρια

    David Fattal, ιδρυτής του ξενοδοχειακού ομίλου Fattal Hotel


    Ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος του Ισραήλ με 39 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα αλλά και με σημαντική παρουσία στην Ευρώπη (κατέχει και διαχειρίζεται 150 ξενοδοχεία υπό το brandLeonardo εκ των οποίων τα 45 στη Γερμανία) είναι ο όμιλος Fattal Hotel ο οποίος, με προσφορά 1,15 εκατ. ευρώ ετησίως, αναλαμβάνει την αξιοποίηση, μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, του Esperia επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ.

    Ο όμιλος Fattal έχει ήδη παρουσία στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Πάφο με τις ξενοδοχειακέςμoνάδες, SENTIDO Cypria Bay by Leonardo,Leonardo Laura Beach& Splash Resort και Leonardo Plaza Cypria Maris Beach  Hotel& Spa. Πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί σε κυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ενδιαφέρεται και για την εξαγορά κτηρίου της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, στην καρδιά της Λευκωσίας, στη λεωφόρο Μακαρίου με στόχο να το μετατρέψει σε σύγχρονο αστικό ξενοδοχείο (boutique hotel).

    Στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες είχε ενδιαφερθεί και για το ακίνητο στην Κάνιγγος 21, ιδιοκτησίας του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ) το οποίο τελικά θα αξιοποιηθεί από την Zeus International.

    Ο όμιλος Fattal, όπως ο ίδιος συστήνεται, αποδίδει την επιτυχία του στην αποφασιστικότητα και το όραμα του ιδρυτή του, David Fattal, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως σερβιτόρος. Το 1984, σε ηλικία 27 ετών, ανέλαβε βοηθός γενικός διευθυντής του διάσημου ξενοδοχείου Dan Accadia στη Herzliya. Μέχρι το 1988 έγινε γενικός διευθυντής του King Solomon’s  Palace στο Eilat. Δέκα χρόνια αργότερα, το 1998, ίδρυσε τη ξενοδοχειακή του επιχείρηση Fattal Hotels, αναλαμβάνοντας επίσης το διάσημο Meridien Hotel στο Eilat.

    Το όνομα Fattal λανσάρεται ως συνώνυμο της καινοτομίας στον κλάδο των ξενοδοχείων. Εισήγαγε το σύστημα all-inclusiveστο Ισραήλ και έχει θέσει νέα πρότυπα στην ψυχαγωγία που προσφέρεται παράλληλα με τη φιλοξενία για μικρούς και μεγάλους.

    Το 2007 τα ξενοδοχεία Fattal επεκτάθηκαν στην Ευρώπη, ξεκινώντας από το Βερολίνο στη Γερμανία. Σήμερα έχει παρουσία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ελβετία, η Αυστρία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκλειστικό: Σε ποιον περνά το Esperia Palace

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαγωνισμός για την απόδοση των συχνοτήτων 5G στις Cosmote,Vodafone και Wind

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: FF Cosmetics: Το τρίτο «ασημικό» που βγάζει στο σφυρί η Folli Follie



    ΣΧΟΛΙΑ