• Business

    Ποιος είναι ο γαλλικός κολοσσός Bouygues του Marina Tower – Πώς συνετέλεσε στην επιλογή της κοινοπραξίας με την Intrakat από τη Lamda Development

    Martin Bouygues, Πρόεδρος και CEO της Bouygues, Πέτρος Σουρέτης, CEO Intrakat, Οδυσσέας Αθανασίου , CEO Lamda Development


    Η παρουσία του γαλλικού κατασκευαστικού κολοσού της Bouygues διαδραμάτισε κοβικό ρόλο για την επιλογή του κοινού σχήματος με την Intrakat για το σχεδιασμό του Marina Tower από τη Lamda Development τον περασμένο μήνα.

    Οι δύο Όμιλοι αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη ανάπλαση στη χώρα μας και μία από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη.

    H Intrakat, η οποία αποτέλεσε τον μοναδικό Έλληνα κατασκευαστή που επέλεξε partner από το εξωτερικό για τον εν λόγω διαγωνισμό,  κέριδσε το «στοίχημα» καθώς είναι έτοιμη να ξεκινήσει να συνομιλεί με τη Lamda Development και το μελετητικό γραφείο Foster+Partners για το σχεδιασμό του Marina Tower.

    Η Bouygues λειτούργησε ως ένας «άσσος στο μανίκι» για την Intrakat καθώς διαθέτει σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία στην ποιοτική κατασκευή ουρανοξυστών σε διεθνές επίπεδο. Γεγονός και το οποίο δεν πέρασε απαρατήρητο από τη Lamda Development και το διευθύνοντα σύμβουλό της, Οδυσσέα Αθανασίου.

    Ούτως ή άλλως, όπως έχει ήδη γράψει το mononews.gr στόχος της Lamda Development είναι η ανάπλαση αυτή να μείνει στην ιστορία τόσο για τη διαφάνειά των διαγωνισμών όσο και για το επίπεδο των υποδομών. Υπό το πρίσμα αυτό η Lamda Development προχώρησε σε εξονυχιστική εξέταση κάθε φακέλου εκ μέρους των ενδιαφερομένων λαμβάνοντας υπόψη πολλά περισσότερα πέραν της καλύτερης έκπτωσης για το έργο.

    Πλέον η Lamda Development έχει επιλέξει ένα σχήμα το οποίο συνδυάζει την τεχνογνωσία ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες στην παγκόσμια κατασκευαστική αγορά, αλλά και μία εκ των κορυφαίων εταιρειών σε εθνικό επίπεδο.

    Τι αφορά το έργο που αναλαμβάνουν Bouygues-Intrakat

    Το κοινοπρακτικό σχήμα επελέγη για το έργο του Early Contractor Involvement (ECI), δηλαδή για τη μελέτη του σχεδιασμού του οικιστικού πύργου στη μαρίνα του Ελληνικού.

    Μέσω των προτάσεών των δύο εταιρειών θα διασφαλιστεί η κατασκευαστική αρτιότητα και ασφάλειά του Πύργου, αξιοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σχεδιασμού με τη χρήση συστημάτων BIM (Building Information Modeling).

    Επιπλέον, η Κοινοπραξία παρατηρώντας τις ελλείψεις αλλά και τα προβλήματα που δημιουργεί το μπλοκάρισμα της εφοδιαστικής αλυσίδας καλείται να «σκανάρει» την τοπική και παγκόσμια αγορά για την προμήθεια των πιο ποιοτικών προϊόντων και συστημάτων για τον Πύργο και τους τελικούς αγοραστές.

    Επιπρόσθετα οι Intrakat και Bouygues θα προγραμματίσουν την κατασκευή του Marina Tower και θα διασφαλίσουν την υψηλότερη ποιότητα και προδιαγραφές κατασκευής στην Ελλάδα. Παράλληλα θα εφαρμοστούν αυστηρά πρότυπα για την υγεία και την ασφάλεια του εργατικού δυναμικού που θα κατασκευάσει τον Πύργο.

    Το mononews.gr έχει ήδη γράψει πως ύστερα από την ολοκλήρωση των νέων μελετών για το Marina Tower, θα ακολουθήσει εντός του φθινοπώρου του τρέχοντος έτους ένας νέος διαγωνισμός για την κατασκευή του πράσινου πύργου.

    Ο Οδυσσέας Αθανασίου σε παλαιότερες δηλώσεις του έχει αναφέρει ότι είναι πολύ πιθανό η ίδια κοινοπραξία να αναλάβει και το έργο της κατασκευής που εκτιμάται πως αξίζει 250 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι ο πύργος να εξασφαλίσει τις υψηλότερες πράσινες και περιβαλλοντικές διεθνείς πιστοποιήσεις.

    Ποιος είναι ο γαλλικός κολοσσός

    H Bouygues Batiment International είναι θυγατρική του Ομίλου Bouygues Group, ο οποίος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Παρισιού.

    Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις η οποία δραστηριοποείται σε όλο τον κόσμο για τουλάχιστον πέντε δεκαετίες. Ο κύκλος εργασιών της Bouygues  ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ, ενώ σε αυτή απασχολούνται περισσότεροι από 25.000 εργαζόμενοι.

    Ποια έργα αναλαμβάνει παγκοσμίως

    Η Bouygues καλύπτει το σύνολο των κατασκευαστικών έργων καθώς αναλαμβάνει υποδομές, κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, ουρανοξύστες και έργα μεγάλης κλίμακας.

    Η Bouygues καλύπτει όλο το φάσμα της ζωής ενός κατασκευαστικού έργου καθώς ξεκινάει από το σχεδιασμό και τη μελέτη κατασκευής των έργων, προχωρά στην στρατηγική προμηθειών, και καταλήγει στην κατασκευή των έργων, διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα στην κατασκευή.

    Συνολικά η Bouygues έχει κατασκευάσει περισσότερους από 80 ουρανοξύστες παγκοσμίως, στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Χονγκ Κονγκ και άλλες χώρες.

    Στα σημαντικότερα έργα που έχει στο portfolio της συγκαταλέγονται το «Pixel Tower» στην Ταϊλάνδη ύψους 314 μέτρων που στεγάζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο και διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών με ξεχωριστή αρχιτεκτονική.

    Επίσης η εταιρεία έχει αναλάβει το Clement Canopy στη Σιγκαπούρη, το υψηλότερο κτίριο με προκατασκευή που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ύψους 140 μέτρων, το οποίο στεγάζει 505 διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών που κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου εκτός του χώρου του εργοταξίου και «συναρμολογήθηκαν» στο εργοτάξιο.

    To Pixer Tower της Bouygues στην Ταϊλάνδη
    Το πεντάστερο ξενοδοχείο πολυτελείας YYLDYZ της Bouygues στο Τουρκμενιστάν
    Το κτίριο πράσινων γραφείων KANAL PANTIN 21.000 τμ της Bouygues στο Saint-Denis

    Διαβάστε επίσης

    Ελληνικό: Η κοινοπραξία Intrakat-Bouygues αναλαμβάνει το Marina Tower – Ποιος είναι ο Γάλλος συνεργάτης και πότε ξεκινούν τα έργα

    Στην Intrakat – Bouygues το Marina Tower – Τι δηλώνει αποκλειστικά στο mononews ο Πέτρος Σουρέτης

    Ελληνικό: Ποιοι διαγωνισμοί διαδέχονται τις υποδομές και το Marina Tower – Πότε μπαίνουν οι μπουλντόζες της ΑΒΑΞ



    ΣΧΟΛΙΑ