• Business

    Riviera Tower: Intrakat και Bouygues κατασκευάζουν το μεγαλύτερο ιδιωτικό κτιριακό έργο στην Ελλάδα

    Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat), Martin Bouygues (Bouygues)


    Το μεγαλύτερο ιδιωτικό κτιριακό έργο στην Ελλάδα ξεκινούν και επίσημα να κατασκευάζουν οι Όμιλοι Intrakat και Bouygues, καθώς όπως ανακοινώθηκε χθες αναλαμβάνουν και το κατασκευαστικό σκέλος του πρώτου πράσινου πύργου κατοικιών, Riviera  Tower στο Ελληνικό για λογαριασμό της Lamda Development επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε γράψει το mononews.

    Πρόκειται για ένα έργο που ξέρουν καλά τόσο η ελληνική εισηγμένη, της οποίας ηγείται το πολύπειρο στέλεχος των κατασκευών, Αλέξανδρος Εξάρχου, αλλά και ο γαλλικός κολοσσός της Bouygues που έχει κατασκευάσει σημαντικά έργα υποδομής σε όλο τον κόσμο, καθώς τον Απρίλιο του 2022 είχαν επιλεγεί για τα έργα που αφορούν τη μελέτη και τον σχεδιασμό του πύργου 45 ορόφων. Όπου και συνεργάστηκαν εντατικά τόσο με τη Lamda Development, όσο και με το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners.

    Με την κίνηση αυτή η Intrakat εδραιώνει ακόμα περισσότερο τη θέση της ως ο δεύτερος ισχυρότερος κατασκευαστικός πόλος τουλάχιστον όσον αφορά το ανεκτέλεστο της, το οποίο στα τέλη του 2023 με το κλείσιμο της συμφωνίας της εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ, θα ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ.

    Στην παρούσα φάση έχουν ήδη ξεκινήσει τα πρώτα έργα για την ανέγερση του Riviera Tower,  το οποίο έχει ως ορίζοντα ολοκλήρωσης  τα τέλη του 2025, καθώς όπως αναφέρουν πηγές πολύ κοντά στο project  έχουν μπει ήδη τα θεμέλια και εντός των επόμενων μηνών θα αναπτυχθούν και θα λειτουργούν πλήρως τα εργοτάξια των δύο εταιριών.

    Η συμμαχία Intrakat-Bouygues

    Σημειώνεται ότι η Intrakat προχώρησε στη στρατηγική επιλογή της Bouygues ως συνεταίρου για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο Ελληνικό και με αυτήν της κίνηση απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

    Μάλιστα και ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, αναφέρθηκε στη σημασία της άφιξης του γαλλικού κολοσσού στη χώρα μας, ενώ όπως έχει παραδεχθεί και ο Αλέξανδρος Εξάρχου, η προσφορά του σχήματος δεν ήταν η πιο οικονομική, αλλά «σκόραρε» σημαντικούς πόντους από πλευράς ποιότητας με αποτέλεσμα να είναι ο αδιαμφισβήτητος νικητής  στη μάχη για το έργο. Δεν επρόκειτο για μία εύκολη  αναμέτρηση καθώς η συμμαχία ήρθε αντιμετώπη με ισχυρότατο ανταγωνισμό, ο οποίος ήταν οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ και Archirodon.

    Πιο συγκεκριμένα, η Bouygues Batiment International είναι θυγατρική του Bouygues Group, που είναι εισηγμένο στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Μετράει πέντε δεκαετίες ζωής και απασχολεί τουλάχιστον 25.000 εργαζόμενους, ενώ ο κύκλος εργασιών της ξεπερνάει τα δύο δισ. ευρώ. Κατά κύριο λόγο κατασκευάζει υποδομές, κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, ουρανοξύστες και έργα μεγάλης κλίμακας.



    ΣΧΟΛΙΑ