• Business

    Ελληνικό: Η κοινοπραξία Intrakat-Bouygues αναλαμβάνει το Marina Tower – Ποιος είναι ο Γάλλος συνεργάτης και πότε ξεκινούν τα έργα

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO Lamda Development

    Οδυσσέας Αθανασίου, CEO Lamda Development


    Η Intrakat «κλείδωσε» σύμφωνα με πληροφορίες το Marina Tower στο Ελληνικό η αξία του οποίου ανέρχεται στα 250 εκατ. ευρώ. Να σημειώσουμε πως η εταιρεία διεκδικούσε το έργο σε συνεργασία με το γαλλικό κολοσσό Bouygues.

    Πρόκειται για το οικιστικό project που αναπτύσσει η Lamda Development στο Ελληνικό με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, το οποίο εκτιμάται πως θα απασχολεί 10.000 άτομα κατά τη διάρκεια κατασκευής του. Ο πύργος κατοικιών που θα διαθέτει 45 ορόφους θα κατασκευαστεί στον Άγιο Κοσμά και θα έχει ύψος 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

    Σημειώνεται πως η κοινοπραξία Intrakat-Bouygues θα αναλάβει σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners τις μελέτες για τον πράσινο ουρανοξύστη στο Ελληνικό και εν συνεχεία θα ξεκινήσει την κατασκευή του έργου

    Η ανάπτυξη του οικιστικού συγκροτήματος εντάσσεται στην Α’ Φάση των έργων που θα γίνουν στο Ελληνικό. Αυτό σημαίνει πως  τα εργοτάξια θα στηθούνεντός του 2022 και ο πράσινος πύργος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.

    Η σκληρή μάχη με τους κορυφαίους κατασκευαστές

    Σημειώνεται πως η μάχη που έδωσε η Intrakat για να επικρατήσει στο έργο ήταν σκληρή, καθώς ήρθε αντιμέτωπη με τους κορυφαίους Ομίλους της χώρας μας. Συγκεκριμένα, όπως είχε γράψει το mononews.gr οι  υπόλοιποι διεκδικητές του Marina Tower ήταν οι  ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ και Archirodon. Η τελευταία, μάλιστα, σε περίπτωση που επικρατούσε, ήταν πολύ πιθανό να συνεργαστεί με την ΑΚΤΩΡ του Ομίλου της Ελλάκτωρ.

    Ωστόσο, η Intrakat έχοντας στο πλευρό της τη γαλλική Bouygues που έχει πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα έργα υποδομών στη Γαλλία και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Παρισίου, κατάφερε να κάνει τη διαφορά και να επικρατήσει στο διαγωνισμό.

    Πηγές της αγοράς έκαναν λόγο για μια εξαντλητική διαδικασία εξέτασης της προσφοράς του κάθε ενδιαφερόμενου από την πλευρά της Lamda Development και ιδιαίτερου του Οδυσσέα Αθανασίου. Μάλιστα, ο τελευταίος σε ενημερώσή του προς δημοσιογράφους είχε δηλώσει ότι «θα αφήσουμε ιστορία με τη διαφάνεια των διαγωνισμών για τα έργα στο Ελληνικό».



    ΣΧΟΛΙΑ