• Business

    Στην Intrakat – Bouygues το Marina Tower – Τι δηλώνει αποκλειστικά στο mononews ο Πέτρος Σουρέτης

    Οδυσσέας Αθανασίου (CEO Lamda Development) - Πέτρος Σουρέτης (CEO Intrakat)

    Οδυσσέας Αθανασίου (CEO Lamda Development) – Πέτρος Σουρέτης (CEO Intrakat)


    Η Intrakat μαζί με το γαλλικό κολοσό Bouygues έδωσε την καλύτερη προσφορά για το Marina Tower αξίας 250 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τον πρώτο πράσινο πύργο που θα κατασκευαστεί στο Ελληνικό από την Lamda Development.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης, αναφέρει αποκλειστικά στο mononews: «Όταν είπαμε, ότι πάμε την Ελλάδα ψηλά … Το εννοούσαμε».

    Η επικράτηση στο διαγωνισμό δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση καθώς η Intrakat ήρθε αντιμέτωπη με τους κορυφαίους Ομίλους της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Συγκεκρίμενα, για το έργο έδωσαν μάχη οι Όμιλοι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ και Archirodon, Η Ελλάκτωρ δεν είχε υποβάλει προσφορά, αλλά πηγές προσκείμενες στον Όμιλο ανέφεραν πως εάν επικρατήσει η Archirodon στο διαγωνισμό, τότε σίγουρα η ΑΚΤΩΡ θα αναλάβει την ανέγερση του Marina Tower.

    Όπως αναφέρουν πηγές με πολύ καλή γνώση της διαγωνιστικής διαδικασίας η Lamda Development και ιδιαίτερα ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Οδυσσέας Αθανασίου, εξέτασαν εξονυχιστικά κάθε πρόταση, ώστε να καταλήξουν στο καλύτερο συνδυασμό μεταξύ τεχνικών προδιαγραφών και βέλτιστης οικονομικής προσφοράς.

    Να υπενθυμίσουμε πως στις αρχές του περασμένου μήνα ο Οδυσσέας Αθανασίου είχε δηλώσει: «Θα αφήσουμε ιστορία με τη διαφάνεια των διαγωνισμών για τα έργα στο Ελληνικό».

    Tι αφορά το έργο- Τι αναλαμβάνει η Intrakat

    Το Marina Tower είναι ένα οικιστικό project που αναπτύσσει η Lamda Development στο Ελληνικό με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, το οποίο εκτιμάται πως θα απασχολεί 10.000 άτομα κατά τη διάρκεια κατασκευής του. Ο πύργος κατοικιών που θα διαθέτει 45 ορόφους θα κατασκευαστεί στον Άγιο Κοσμά και θα έχει ύψος 200 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

    Σημειώνεται πως η κοινοπραξία Intrakat-Bouygues θα αναλάβει σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners τις μελέτες για τον πράσινο ουρανοξύστη στο Ελληνικό και εν συνεχεία θα ξεκινήσει την κατασκευή του έργου.

    Η ανάπτυξη του οικιστικού συγκροτήματος εντάσσεται στην Α’ Φάση των έργων που θα γίνουν στο Ελληνικό. Αυτό σημαίνει πως τα εργοτάξια θα στηθούν εντός του 2022 και ο πράσινος πύργος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2025.

    Διαβάστε επίσης

    Ελληνικό: Η κοινπραξία Intrakat-Bouygues αναλαμβάνει το Marina Tower – Ποιος είναι ο Γάλλος συνεργάτης και πότε ξεκινούν τα έργα

     



    ΣΧΟΛΙΑ