• Business

    Mε ποιόν συζητά ο E. Παρασκευαίδης για το Athens Ledra

    • NewsRoom

    Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης. Ετών 50. Επικεφαλής Athens Ledra


    Με την Ελβετική ξενοδοχειακή μονάδα Movenpick Hotels & Resorts, προκειμένου να αναλάβουν τη διαχείριση του Athens Ledra, συζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου – πρώην Marriott – κ Ευθύβουλος Παρασκευαίδης. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι λεπτομέρειές της εξετάζονται από μια ομάδα που συγκροτούν ο όμιλος Παρασκευαϊδη, η Alpha Bank (βασικός πιστωτής του Ledra Athens) και η Movenpick. Ο ελβετικός όμιλος εμφανίζεται στο προσκήνιο, με ιδιαίτερα προσεχτικές κινήσεις, καθώς αναμένει τις οριστικές εξελίξεις στο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, πριν ανάψει το «πράσινο» φως για την επίτευξη της συμφωνίας.

    Σε κάθε περίπτωση οι συζητήσεις, εκτιμάται, πως θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους και όλα δείχνουν ότι θα έχει αίσιο τέλος. Η Movenpick Hotels & Resorts ελέγχεται κατά 66,7% από την Movenpick Holding και κατά 33,3% από το Kingdom Group. Αποτελεί τον ξενοδοχειακό βραχίονα του ομίλου Movenpick Group ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της φιλοξενίας, και της γαστρονομίας.

    Ο Ελβετικός όμιλος ειδικεύεται στη διαχείριση ξενοδοχείων υψηλών κατηγοριών, κυρίως σε μονάδες όπως το «Athens Ledra», που προσελκύουν επιχειρηματική πελατεία και δραστηριοποιούνται στο χώρο της διοργάνωσης συνεδρίων. Η Movenpick Hotels & Resorts απασχολεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους κι έχει παρουσία σε 24 χώρες σε Ευρώπη, Αφρική και Ασία όπου διαχειρίζεται 82 ξενοδοχεία.

    Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης. Ετών 50. Επικεφαλής Athens Ledra
    Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης. Ετών 50. Επικεφαλής Athens Ledra

    Ο όμιλος διευρύνει το χαρτοφυλάκιό του καθώς 20 νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού ή της κατασκευής. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται μονάδες στο Ριάντ (Σαουδική Αραβία), το Τσιανγκ Μέϊ (Ταϊλάνδη) και το Μαρακές (Μαρόκο). Στην Ευρώπη δραστηριοποιείται, ήδη, στη Γερμανία, την Ελβετία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Τουρκία.

    Κύκλοι της εγχώριας ξενοδοχειακής αγοράς εκτιμούν πως αν τελικά ολοκληρωθεί η συμφωνία, πιθανότατα θα σηματοδοτεί την πρώτη από μια σειρά κινήσεων του ελβετικού ομίλου στην ελληνική αγορά. Κι αυτό καθώς, όπως τονίζουν, η Ελλάδα απουσιάζει από το χαρτοφυλάκιό του αν και αποτελεί σταθερά έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς ανα τον κόσμο.

    Jean Gabriel Peres - Movenpick CEO
    Jean Gabriel Peres – Movenpick CEO

    Επιπλέον, τονίζουν, οι Ελβετοί εμφανίζονται έτοιμοι να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που εμφανίζεται μιας που πολλές πετυχημένες εμπορικά ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αντιμετωπίζουν μικρότερα ή μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης στη χώρα. Η Movenpick Hotels & Resorts, πάντως, είχε μια πρώτη γεύση της ελληνικής αγοράς πριν μερικά χρόνια όταν συνεργάστηκε με ξενοδοχείο της Maris της οικογένειας Μεταξά στην Κρήτη.



    ΣΧΟΛΙΑ